VEZI SCOPUL FURTUNII

Și furia mării s-a potolit. Pe oamenii aceia i-a apucat o mare frică de Domnul și au adus Domnului o jertfă și I-au făcut juruinţe.
Iona 1:15-16

Dumnezeu îl trimite pe Iona la Ninive să le vorbească oamenilor, dar acesta pleacă pe mare într-o altă direcție. „Dar Domnul a făcut să sufle pe mare un vânt năprasnic și a stârnit o mare furtună… Iona s-a coborât în fundul corabiei, s-a culcat și a adormit dus. Cârmaciul s-a apropiat de el și i-a zis: «Ce dormi? Scoală-te și cheamă pe Dumnezeul tău…» Și au zis unul către altul: «Veniţi să tragem la sorţi, ca să știm din pricina cui a venit peste noi nenorocirea aceasta!» Au tras la sorţi, și sorţul a căzut pe Iona” (Iona 1:4-7).

Data trecută când am vorbit despre Iona, am vorbit despre cât de repede vine Satana să zădărnicească planurile lui Dumnezeu. De data aceasta aș vrea să privim la cuvântul „furtună”.

În viața de zi cu zi întâlnim tot felul de furtuni. Aici nu mă refer la furtuni de vânt sau ploi, deși și acestea pot fi devastatoare; pot face rău oamenilor; pot face rău animalelor; pot face rău clădirilor, ci mă refer la furtunile care devastează inimi.

Aș vrea să mă refer la furtuna care a apărut în acel moment pe mare. Dumnezeu a vrut să-l avertizeze pe Iona și să îl oprească din călătoria greșită în care pornise. Deși el a adormit liniștit în corabie, Dumnezeu trage un semnal de alarmă — furtuna care te întoarce pe drumul corect.

Când cei prezenți în barcă ajung la disperare, trag la sorț pentru a găsi vinovatul. Te-ai gândit vreodată că orice furtună care s-a abătut pe acest pământ a fost cu un scop și nu, pur și simplu, norii și-au vărsat apa deodată? De data aceasta, Iona a vorbit și a mărturisit despre adevăratul Dumnezeu. Iona a fost „pus la colț” și i-au fost cerute explicații. Furtuna te face să mărturisești despre El.

Oamenii din corabie înțeleg câte ceva despre Dumnezeul lui Iona, se roagă și apoi îl aruncă în apă „Și furia mării s-a potolit. Pe oamenii aceia i-a apucat o mare frică de Domnul și au adus Domnului o jertfă și I-au făcut juruinţe” (Iona 1:15-16). Furtuna îi face pe oameni să vadă puterea lui Dumnezeu.

Indiferent prin ce furtună vei trece, lasă-L pe Dumnezeu să lucreze cu tine și prin tine.

Provocare: Creează o furtună de îmbrățișări în viața tuturor membrilor familiei tale și a celor cu care te vei întâlni azi. Dacă va fi cu putință, spune-le pe scurt despre furtuna care a fost adusă în viața lui Iona.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor