ROAGĂ-TE PENTRU CEI CE TE PRIGONESC!

Apoi a îngenuncheat și a strigat cu glas tare: „Doamne, nu le ţine în seamă păcatul acesta!” Și după aceste vorbe, a adormit.
Faptele apostolilor 7:60

Știm (am vorbit într-un devoțional anterior) că noi ne bucurăm când putem fi ucenici ai lui Isus, chiar și în momentele în care cei din fața noastră ne vorbesc urât, ne bat sau ne dau la moarte, așa cum li s-a întâmplat apostolilor în vechime, inclusiv lui Ștefan.

„Cuvântul lui Dumnezeu se răspândea tot mai mult, numărul ucenicilor se înmulțea mult în Ierusalim și o mare mulțime de preoţi veneau la credinţă. Ștefan era plin de har și de putere și făcea minuni și semne mari în norod” (Faptele apostolilor 6:7-8). Acest lucru nu a plăcut conducătorilor. Așa că au adus pe Ștefan în fața soborului. După ce l-au învinuit, Ștefan a început să se apere relatând pe scurt întregul parcurs al poporului Israel până la Isus (poți citi Faptele apostolilor capitolul 7). Celor ce îl ascultau nu le-a plăcut că, ajungând la timpul care tocmai trecuse — răstignirea lui Isus —, au fost învinuiți. Atunci, l-au scos afară și au aruncat cu pietre în el până a murit.

Ștefan face atunci cel mai extraordinar lucru: se roagă pentru iertarea celor care îl omoară.

Cum? După ce l-au batjocorit și l-au ucis, să te rogi pentru ei? Da, chiar așa. „Iubiți pe vrăjmașii voștri, faceți bine celor ce vă urăsc.”

Decizia pe care ar trebui să o iei azi este simplă: Vreau să rămân alături de Hristos și, indiferent ce îmi fac oamenii, eu să-i iubesc și să mă rog pentru ei, așa cum și El a făcut.

Bunul Dumnezeu să-ți dea înțelepciune ca atât în situațiile mici, cât și cele mari, El să-ți fie speranța și credința.

Provocare: Memorează versetul de azi.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor