VORBEȘTE!

Ei tăceau. Atunci, Isus a luat de mână pe omul acela, l-a vindecat și i-a dat drumul.
Luca 14:4

„Într-o zi de Sabat, Isus a intrat în casa unuia din fruntașii fariseilor ca să prânzească. Fariseii Îl pândeau de aproape. Și înaintea Lui era un om bolnav de dropică. Isus a luat cuvântul și a zis învăţătorilor Legii și fariseilor: «Oare este îngăduit a vindeca în ziua Sabatului sau nu?» Ei tăceau. Atunci, Isus a luat de mână pe omul acela, l-a vindecat și i-a dat drumul. Pe urmă, le-a zis: «Cine dintre voi, dacă-i cade copilul sau boul în fântână, nu-l va scoate îndată afară în ziua Sabatului?» Și n-au putut să-I răspundă nimic la aceste vorbe.” (Luca 14:1-6)

De multe ori ai auzit sau ai citit despre faptul că, atunci când Isus era pe pământ vindeca oamenii, îi ajuta, chiar și în Sabat, așa este?

Într-o zi, Isus vindecă din nou pe cineva în Sabat; iată ce se întâmplă: nimeni nu spune nimic. Deși textul relatează că „fariseii îl pândeau de aproape”, Isus le-a dat timp să vorbească, chiar i-a și întrebat ceva ca să-i provoace la discuție, însă ei nu au spus nimic.

Citind în continuare viața lui Isus, vedem că fariseii „i-au pus bețe în roate”, deși Isus îi invitase la discuție, la lămuriri de idei și preconcepții, ca să poată pricepe.

Ți se întâmplă și ție la fel? Să vezi cum cineva face un bine și să-l critici? Să mergi în vizită la cineva și, în loc să te bucuri de moment, te gândești la cum sunt oamenii sau ce au prin casă? Poate chiar cineva deschide subiectul credinței și imediat „strâmbi din nas” dezaprobator?

Exploratorule, ziua de Sabat, mai ales în ziua de Sabat, este o zi în care Dumnezeu vrea să reverse binecuvântări și mai multe peste tine. Oprindu-ți mintea și acțiunile de la lucrurile vremelnice, în mod special azi, Dumnezeu poate să-ți vorbească mult mai mult, pentru că gândul ți-e liber să privească doar la cele veșnice. Isus te invită astăzi să prânzești la masa bogată în pâinea vieții.

Mergi la biserică, ascultă cuvântul, bucură-te de întâlnirea cu ceilalți și … vorbește cu Isus, nu tăcea.

Provocare: Gândește-te la o experiență cu Isus. Mergi la Școala de Sabat și împărtășește-o cu cei de acolo.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video