DESCOPERĂ CE VREA HRISTOS DE LA TINE

Unuia i-a dat cinci talanţi, altuia doi și altuia unul, fiecăruia după puterea lui, și a plecat.
Matei 25:15

„Sunt Ben. Pe când eram mic, am suferit mult din cauza sărăciei și a faptului că nu învățam. Obligat de mama, am reușit să descopăr frumusețea învățatului și am ajuns fruntaș în clasă.

Când am ajuns la facultate, am fost nevoit să mă angajez ca să pot avea din ce trăi și să pot plăti unele taxe. După alte încercări, într-o bună zi, m-am angajat la un magazin.

La un moment dat, mă aflam la serviciu și urcam niște paleți pe rafturile depozitului; luam de jos paleții cu cele două brațe mari ale motostivuitorului, le urcam spre rafturi, iar când ajungeam la locul cuvenit le așezam perfect; reușeam cu o precizie fantastică să așez fiecare bax; uneori vedeam dinainte exact cum vin puse și cum arătau. Stând și făcându-mi treaba la serviciu, mi-am dat seama și mi-am întărit convingerea că voi fi doctor neurochirurg.

Nu spun că Dumnezeu mi-a deschis ochii, ci mai degrabă Dumnezeu mi-a dat ochi și înțelepciune să fac asta. Acum mă bucur de binele pe care l-a făcut Dumnezeu prin mine atâtor oameni” (parafrazat).

De-a lungul timpului cu siguranță ai auzit de doctorul Ben Carson sau de alte persoane care au realizat ceva măreț. Astăzi, ție, Dumnezeu îți cere să-ți îndeplinești micile îndatoriri cu mare grijă, ca pe viitor să-ți pregătească drumul către noi și mărețe responsabilități. Descoperă și folosește-ți talanții pe care Hristos i-a pus în tine.

Provocare: Te provoc să începi astăzi să asculți (ȘI TU AI CREIER — audiobook de Ben Carson — carte motivațională) sau să o citești. Dacă ai citit-o deja, mai răsfoiește-o încă o dată.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video