FII VESTIT!

Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești și cântaţi și aduceţi din toată inima laudă Domnului.
Efeseni 5:19

Probabil aveam în jur de 14 ani. Eram în casă, la masă, împreună cu tatăl meu și cu una dintre surori. Mama trebăluia pe lângă noi, prin casă (Dacă aș fi știut atunci cât de greu îi era ca mamă, aș fi ajutat-o mai mult, dar nu am știut. Am aflat doar atunci când și eu am devenit mamă. Te sfătuiesc să-ți ajuți părinții cât de mult poți, ca să nu regreți mai târziu.).

La un moment dat, tatăl meu spune o scurtă poezie de două-trei versuri. Eu, încântată de poezie, întreb entuziasmată:

— Cine a scris poezia aceasta?

Tatăl meu, cu zâmbetul pe buze, răspunde fără a sta pe gânduri:

— Nu e scrisă nicăieri. Sunt câteva versuri pe care mi le-a spus vecinul care trăia în deal, când m-am întâlnit cu el mai de mult.
— Aaa, serios? Cum așa?
— Păi, Nea Țâmiraș vorbea în versuri.

Eu deschid ochii cât Casa Scânteii și cer fără cuvinte detalii, iar tata continuă:

— Acest vecin, de fiecare dată când se întâlnea cu cineva și vorbea, punea cuvintele în așa fel încât tot timpul făcea rime, mici poezii, de cele mai multe ori amuzante.

Oau… știu că, așa am fost de entuziasmată să aud că se poate vorbi în versuri, încât m-am dus și m-am apucat de scris câteva rânduri să le pot spune și eu celor cu care mă întâlneam. După cum vezi în devoționale, nu am acest talent, însă de curând am descoperit însemnătatea textului de azi.

Dumnezeu ne îndeamnă ca mereu să vorbim, să discutăm, să povestim folosind psalmi și cântări. De când am încercat să pun în practică această metodă, mi-am dat seama cât de multe versete biblice se potrivesc vorbirii uzuale.

Nea Țâmiraș era vestit pentru poeziile pe care le făcea. Te provoc ca tu să devii vestit prin multitudinea de versete biblice folosite în conversațiile zilnice cu ceilalți.

Provocare: Găsește cinci versete biblice pe care să le poți folosi astăzi în conversațiile cu cei din jur.

Exemplu: În loc să spui: „Pa, ne vedem data viitoare”, poți spune: „Domnul te va păzi la plecare și la venire.” În loc să răspunzi: „Sunt bine”, poți spune: „Mulțumesc Dumnezeului căruia Îi slujesc.”

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor