DĂRÂMĂ MUNȚII!

Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul?
Psalmii 121:1

Ce înseamnă munți? De ce să nu te uiți la mare sau la copaci? De ce nu la alți oameni?

După cum probabil deja știi, munții înseamnă necazuri, probleme, boală, cuvinte urâte, supărări, …și lista poate continua. Când vezi că dintr-un necaz dai în altul, ajungi la disperare dacă nu primești ajutor.

Dumnezeu este cel care abia așteaptă să te ajute, doar că trebuie să conștientizezi că ai o nevoie. Această conștientizare se întâmplă la rugăciune. Roagă-te mereu pentru orice problemă.

Într-o vineri seară, înainte de începerea programului în biserică, M a alergat jucându-se cu un alt băiat în curtea bisericii. Din păcate, a căzut și și-a rupt pantalonii în dreptul unui genunchi.

Seara, la altar, când a venit rândul lui la rugăciune a spus:

— Doamne, te rog, coase-mi Tu pantalonii până dimineață ca să arate bine mâine la biserică!

La finalul altarului, M a fost uimit să audă de la tatăl său diferența dintre răspuns la rugăciune, pedeapsă și consecință.

Consecința este ceea ce ți se întâmplă în funcție de ceea ce alegi să faci. Pedeapsa este ceea ce îngăduie Dumnezeu să ți se întâmple în urma unei alegeri greșite. Iar răspunsul la rugăciune este ceea ce îți dă Dumnezeu la cererea ta.

Din toate cele trei aspecte, ai de învățat ceva.

Nu zic că Dumnezeu nu ar fi putut să facă o minune în așa fel încât pantalonii lui M să arate ca noi dimineața, însă M avea de suportat consecința acțiunii lui și de învățat o lecție. Chiar dacă și această situație este un munte, Dumnezeu nu l-a dărâmat.

Alege ca, prin răspunsurile la rugăciune, orice munte să fie dărâmat sau să-l poți trece cu bine alături de Dumnezeu, învățând din consecințe și fără a fi nevoie să mai primești o pedeapsă.

Provocare: Spală astăzi vasele. Observă că dacă pui o lingură sub jetul de apă, consecința este apă împrăștiată peste tot. Pedeapsa este ștersul apei, iar răspunsul la rugăciune este sănătatea pe care ți-o dă Dumnezeu să faci asta sau faptul că ai avut ce mânca.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor