DĂ-I SLAVĂ ÎMPĂRATULUI!

Îndată l-a lovit un înger al Domnului, pentru că nu dăduse slavă lui Dumnezeu.
Faptele apostolilor 12:23 p.p.

„Irod (împăratul care a vrut să-l omoare pe Petru ca să primească laude de la popor, iar ulterior Petru a fost eliberat din închisoare de un înger) s-a dus la Cezareea și a dat un ospăț mare, cu scopul de a stârni admirația și de a culege aplauzele oamenilor. Cu simțurile deja pervertite prin mâncăruri și băuturi, oamenii au spus că, deoarece mereu îl cinstiseră ca pe un conducător, de aici înainte i se vor închina ca unui Dumnezeu.

Irod știa că el nu merita niciuna din laudele și preamăririle ce i se aduceau, totuși el a primit idolatrizarea din partea poporului ca ceva ce i se cuvenea. Irod era cunoscător al Legii lui Dumnezeu, care spune: «Să nu ai alți dumnezei afară de Mine» (Exodul 20:3).

Dar, deodată, o teribilă schimbare a venit asupra lui. Fața i s-a îngălbenit ca de moarte și s-a desfigurat în agonie. Din pori i-au ieșit picături de sudoare și el a strigat cu glas răgușit și disperat: «Acela pe care l-ați proslăvit ca pe un dumnezeu este lovit de moarte.»

Același înger care coborâse din curțile împărătești spre a-l elibera pe Petru fusese solul mâniei și al judecății lui Irod. Îngerul l-a lovit pe Petru spre a-l trezi din somn, dar o cu totul altă lovitură a dat acelui rege nelegiuit. Irod a murit în chinurile groaznice ale minții și trupului, sub judecata răsplătitoare a lui Dumnezeu.” (FA)

Provocare: Cântă cu voce tare o melodie care să-L onoreze pe singurul împărat — Isus Hristos.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor