NU DORI CE E AL ALTUIA!

Apoi le-a zis: „Vedeţi și păziţi-vă de orice fel de lăcomie de bani, căci viaţa cuiva nu stă în belșugul avuţiei lui.”
Luca 12:15

Nick Robins şi Ned Baulderstone sunt doi băieți de aceeași vârstă. Nick provine dintr-o familie săracă, îl trădează îmbrăcămintea și încălțămintea. Mergând într-o zi în parc, pe banca pe care dorește să se așeze era deja așezat Ned.

Acesta din urmă era bine îmbrăcat, iar încălțămintea îi era nou-nouță. Deși Ned ridică mâna să îl salute pe Nick când acesta s-a așezat pe bancă lângă el, Nick se rușinează, în mod special, din cauza încălțămintei rupte pe care o avea, și pleacă puțin mai departe, așezându-se pe pământ, lângă un pom.

Acolo, într-un dialog scurt cu el însuși, cere cu ardoare să fie în locul lui Ned, băiatul bogat. Ca prin minune, dorința i se îndeplinește. Acum este pe bancă, îmbrăcat bine, iar celălalt aleargă cât îl țin picioarele desculț prin iarbă, înconjurând pomii din parc.

Spre surprinderea lui Nick, acum devenit bogat, apare în fața lui mama, cu un scaun cu rotile, pentru a-l așeza acolo și a-l duce acasă. Nick, deși bogat, acum se luptă cu invaliditatea.

Bine că această poveste a fost doar o invenție, un scurtmetraj numit „My shoes!” (Papucii mei). A fost scris și regizat de Nima Raoofi, din Adelaide, Australia, care scoate în evidență dorința de a fi ca celălalt.

Poate nu îți permiți să ai o lanternă de drumeție foarte performantă. Poate nu reușești să înveți la matematică de zece. Poate nu poți să îți cumperi încălțăminte nouă… ca ceilalți. Însă niciodată nu gândi că ce are cel din jurul tău e mai bun.

Repet!

Nu gândi că ce are cel din jurul tău e mai bun. Nu! Încearcă să înțelegi ce înseamnă aceste cuvinte și pune-le în practică în viața ta… Bucură-te de ceea ce este al tău. Nu de alta, dar s-ar putea ca aparențele să te înșele amarnic.

Provocare: Descoperă trei lucruri pe care ai putea să fii tentat să le dorești văzându-le la alți exploratori. Scrie-le, conștientizează-le și roagă-te ca Isus să-ți dea înțelepciune să te poți bucura de ceea ce ai.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video