LUPTĂ PENTRU ALȚII!

Ionatan a răspuns lui Saul: „David mi-a cerut voie să se ducă la Betleem.”
1 Samuel 20:28

David și Ionatan erau cei mai buni prieten și colegi la „școala” unde Saul, tatăl lui Ionatan, era împărat. Știau exact cum trebuie ce și cum se plănuiește (tatăl meu nu face niciun lucru, fie mare, fie mic, fără să-mi dea de știre; 1 Samuel 20:2 p.p.). Știau când era masa, când era pauza și când se puteau relaxa. Știau exact când era sărbătoare (Ionatan i-a zis: „Mâine este lună nouă; 1 Samuel 20:18 p.p.). Știau exact unde le era locul (se va băga de seamă lipsa ta, căci locul tău va fi gol; 1 Samuel 20:18 u.p.) și mai cunoșteau și dorințele împăratului (care este nelegiuirea mea, care este păcatul meu înaintea tatălui tău, de vrea să-mi ia viața?” 1 Samuel 20:1).

Pentru că se pregătea un complot împotriva unuia dintre cei doi prieteni, aceștia fac un plan. Planul lor includea și o minciună pe care trebuia să o spună Ionatan pentru a vedea reacția tatălui, ca apoi să o transmită lui David.

Păi stai așa, porunca zice să nu minți. Nu? Atunci de ce să minți?

Ups! De fapt este: „Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău” (Exodul 20:16).

Ionatan a mărturisit strâmb împotriva lui David? Nu! A mărturisit pentru David.

Asta înseamnă că pot să mărturisesc strâmb împotriva mea? Nu! Din fire n-aș face asta.

Atunci cum e?

Demult, niște evrei care fugeau de asupritorii lor au fost ascunși de către directorul unui spital, chiar la subsolul clădirii. Când înarmați au venit asupritorii întrebând directorul dacă a ascuns evrei, acesta le-a confirmat. După ce toți evreii au fost uciși și asupritorii au plecat, directorul a spus: „Ce? Ai fi vrut să mint?”

Ah, ce păcat!

Poate ți se întâmplă și ție să nu înțelegi pe deplin iubirea și, în același timp, dreptatea lui Dumnezeu ca să o poți pune în practică, însă, de un lucru fii sigur: luptă cu orice „sabie” pentru a scăpa viața celor din jurul tău.

Provocare: Prima și cea mai bună „sabie” este rugăciunea. Gândește-te la o persoană care trece acum printr-o situație dificilă. Roagă-te pentru ea astăzi cel puțin la oră fixă, dar în mod special la ora 19:00.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video