BUCURĂ-TE ÎN HRISTOS!

În ceasul acela, Isus S-a bucurat în Duhul Sfânt și a zis: „Tată, Doamne al cerului și al pământului, Te laud pentru că ai ascuns aceste lucruri de cei înţelepţi și pricepuţi și le-ai descoperit pruncilor. Da, Tată, fiindcă așa ai găsit cu cale Tu.”
Luca 10:21

Citește Luca 10:17-24 pentru o înțelegere mai ușoară a contextului.

Când ucenicii s-au întors de la vestirea „Împărăției lui Dumnezeu” oamenilor din împrejurimi, erau tare bucuroși. Isus i-a învățat că adevărata fericire nu este să faci minuni, ci faptul că ești mântuit.

Pasajul continuă cu textul de azi: „Isus S-a bucurat în Duhul Sfânt.” Îți amintești textul care zice: „… să faceți totul pentru slava lui Dumnezeu”? (1 Corinteni 10:31). Să te bucuri de ceva spre slava Lui? Da, Isus a manifestat această bucurie spre slava Lui. Pentru a aduce onoare Lui, a îngăduit ca ucenicilor „chiar și dracii să le fie supuși”, deși ucenicilor le spusese că alta este bucuria adevărată.

Deși nu am înțeles multă vreme cum e să te bucuri în Domnul, am reușit să experimentez nu de mult. Într-o zi, am plecat de la o întâlnire spre casă, urmând ca în drumul meu să las o studentă acasă. În mașină am discutat despre faptul că tocmai reușise să treacă cu bine peste un examen foarte greu și am zis: „Hai să mergem la un restaurant să bem un suc ca să sărbătorim această reușită a ta. Slava să fie a Domnului că ai trecut cu bine!”

Pentru că a acceptat, am mers. I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru că a călăuzit-o atât de frumos printr-o rugăciune și ne-am bucurat de câteva minute de discuții. Am trăit un sentiment tare frumos! Chiar am trăit o altfel de bucurie.

Ai fost și tu vreodată la un suc cu un alt explorator sau cu vreun coleg undeva? Care a fost motivul pentru care ai făcut acel lucru? Despre ce ați vorbit cât timp ați stat împreună?

Provocare: Roagă un părinte, un explorator sau un prieten să vă întâlniți și să vă bucurați de o anumită reușită, aducând cuvintele voastre de laudă la adresa lui Dumnezeu pentru că te-a ajutat!

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video