UMBLĂ CU EL

Voi umbla înaintea Domnului pe pământul celor vii.
Psalmii 116:9

Aș vrea să privim la trei oameni ai Bibliei, oameni extraordinari. Dumnezeu îi numește așa.

– În Geneza 6:9 se spune: „Noe era un om neprihănit și fără pată între cei din vremea lui.” Cum ar fi dacă, într-o zi, Dumnezeu ar spune și despre tine aceste cuvinte? Nu este ceea ce un explorator și-ar dori să fie? Motivul pentru care Noe a fost considerat neprihănit și fără pată este că „el umbla cu Dumnezeu”.

– Avraam a fost numit tatăl credincioșilor. Dumnezeu, în Geneza 17:1, îi spune: „Umblă înaintea mea și fii fără prihană.” Rezultatul acestui fapt era o viață perfectă.

– Despre David, la fel, în Faptele 13:22, se spune că a fost „un om după inima lui Dumnezeu”. David a înțeles importanța acestui lucru și a zis: „Voi umbla înaintea Domnului.”

Însă, a existat și un altfel de moment. Într-o zi, Noe s-a îmbătat până acolo încât și-a scos hainele și a rămas gol, făcând de rușine întreaga familie. Și totuși, Dumnezeu îl numește pe Noe „neprihănit și fără pată”. Avraam a fost atât de fricos într-o zi, încât a spus că Sara era sora lui. Rezultatele minciunii lui ar fi fost grele dacă Dumnezeu nu ar fi intervenit în acea noapte. Totuși, Avraam a fost neprihănit. Iar David a căzut în păcat cu totul. Păcatul lui a avut o serie de consecințe, și totuși Dumnezeu îl numește „om după inima Mea”.

Există un lucru extraordinar pe care Dumnezeu ți-l spune prin intermediul acestor experiențe: un om devine neprihănit atunci când este dispus să umble cu El. După acele experiențe negative, cei trei s-au căit de păcatul lor și L-au ales din nou pe Isus. Atunci când Isus este prietenul tău, îți va face o deosebită plăcere să vorbești cu El. „Stai la taclale” cu Hristos. Spune-i bucuriile tale, secretele tale, povestește-i mărunțișurile zilei.

În ziua în care vei descoperi bucuria de a vorbi așa cu Dumnezeu, vei descoperi secretul unei vieți puternice — umblarea cu El.

Provocare: Roagă-ți părinții să mergeți astăzi la o scurtă plimbare împreună.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor