CAUTĂ REVERSUL!

Ocrotește cărările neprihănirii și păzește calea credincioșilor Lui.
Proverbele 2:8

UMBLARE

Ca fulgerul pe cer
Maiestuos, luminos
Ce-apare și dispare
într-o secundă,

Ca valul de la țărm
Tulburat, învolburat,
Ce vine și-apoi pleacă
repede,

Ca un cutremur din adânc
Mare, tare
Ce-ncepe și se termină
imediat,

Așa este viața
Cu bune și rele,
Trebuie să trecem prin ele.

Cred că înainte să fi terminat de citit poezia, ți-ai dat seama despre ce este vorba. De altfel, cine nu știe că în viață apar și nepoftitele lucruri negative?

Parcă din ce în ce mai mult trăim dintr-un lucru negativ în altul. Tot timpul avem probleme care trebuie rezolvate; și nu așa oricum, rezolvate imediat.

Căutând și rezolvând un lucru negativ, un „stres”, ne dăm seama că ne așteaptă o altă problemă, un stres și mai mare… Încercăm să ne ridicăm, dar parcă mai mult cădem.

Ei bine, vreau să-ți arăt reversul „medaliei”. Și, da, chiar e o medalie faptul că trăiești, mai ales dacă ești sănătos. Este tot ce ai nevoie.

Partea pe care nu stai să o analizezi este tocmai reversul medaliei; lucrurile bune, lucrurile care te țin în viață, cele care te ajută să le rezolvi pe cele rele, cele care îți dovedesc că merită să trăiești.

Vei spune: da, și? Știu și eu că sunt și bune, și rele în viață. Acum îți spun altceva. Lucrurile sunt așa cum alegi TU să fie (și nu mă refer la lucruri de genul dacă plouă sau nu, ci la cele pe care poți să le gestionezi, depinde la care parte a problemei vrei să privești).

Te sfătuiesc să trăiești deasupra problemelor, „să vezi lumea din altă perspectivă”: Atunci când ai un moment frumos în viață, bucură-te de el, nu lăsa problemele să-ți strice fericirea. Când este soare, încarcă-ți organismul cu voie bună, nu te gândi că „oricum vine ploaia, pentru ce să mă bucur de soare”?! Atunci când primești o floare, nu te gândi că în curând se va ofili, ci îngrijește-o și bucură-te de parfumul și culoarea ei.

NU UITA: „Dacă în viață nu am avea necazuri, nu am ști ce înseamnă fericirea.” (B.E.)

Provocare: Sună un prieten sau o rudă care știi că trece printr-o situație dificilă și încurajează-l.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor