MERGI LA BISERICĂ

Locuitorii unei cetăţi vor merge la cealaltă și vor zice: „Haidem să ne rugăm Domnului și să căutăm pe Domnul oștirilor! Vrem să mergem și noi!”
Zaharia 8:21

Bună dimineața! Ce faci? Te-ai odihnit? Ce ți-ai propus să faci azi?

Am să-ți povestesc o întâmplare adevărată. Sper ca nu cumva să ți se întâmple vreodată și ție ce i s-a întâmplat lui I. Am stat personal de vorbă cu el. Acum, după ani, chiar și lui îi pare rău de acel moment.

I era un explorator ca și tine, dornic de excursii și vacanțe, plin de energie și idei. Un adevărat explorator.

Era vacanța de vară, iar el și sora lui erau la bunici. De dimineață și până seara era ocupat cu de toate. Sâmbăta, cum era obiceiul bunicilor, mergeau la biserică și întreg satul îi vedea când se duceau și când se întorceau.

Într-un Sabat, când I a alergat înainte să ajungă primul acasă, un vecin l-a oprit și l-a întrebat:

— Tu ești băiat mare de acum, de ce te mai duci la biserică? Ce cauți acolo? Ești tânăr, vezi-ți de tinerețe.

Atât i-a fost suficient. Până atunci nici nu-i trecuse prin cap acest lucru, dar de gura vecinului, cât a mai stat la bunici, I nici că s-a mai dus la biserică sâmbăta. Apoi, încet, încet nu s-a mai dus nici când era acasă.

După mai bine de zece ani de „tinerețe”, I și-a dat seama că, umblând de la un doctor la altul ca să dea de capăt unor cauze de boală în organism, trebuie să meargă la cel mai mare Doctor.

Așa că I a reînceput să meargă la biserică, să-i spună Medicului divin durerile pe care le avea și să ia cele mai bune tratamente de binecuvântări de credință și pace. De atunci, s-a vindecat. Iar mersul la biserică și implicarea în activitățile ei îi dau cea mai mare sănătate, atât fizică, dar mai ales spirituală.

Drag explorator, dacă cumva va veni și la tine ispita de a nu mai frecventa biserica sau întâlnirile explo, te rog, nu-i da curs. Pune un zid mare de promisiune și credință și spune NU. Implică-te în tot ce poți face, de la o rugăciune până la proiecte de misiune și ajutorare.

Provocare: Sună sau scrie unui prieten sau unei cunoștințe care nu a mai fost la biserică în ultimul timp. Dacă îți permite, fă-i o vizită și povestește-i despre activitățile pe care le-ai mai făcut la explo.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video