PRIVEȘTE MINUNEA!

Apoi, îngerul i-a zis: „Încinge-te și leagă-ţi încălţămintea.” Și el a făcut așa. Îngerul i-a mai zis: „Îmbracă-te în haină și vino după mine.”
Faptele apostolilor 12:8

Petru era întemnițat într-o celulă tăiată în stâncă, ale cărei uși erau zăvorâte și ferecate. Însă zăvoarele, legăturile de fier și straja romană, care de fapt făceau imposibil orice ajutor omenesc, nu aveau decât să facă și mai deplină biruința lui Dumnezeu în eliberarea lui Petru. Irod, împăratul care îl întemnițase pe Petru, își ridicase mâna împotriva Celui Atotputernic și dorea ca el să fie înălțat de popor.

Era ultima noapte dinaintea execuției. Din ceruri, un înger puternic este trimis pentru a-l elibera pe Petru. Porțile puternice care-l închideau pe sfântul lui Dumnezeu s-au deschis fără ajutorul mâinilor omenești. El a intrat în celulă și acolo se afla Petru, dormind somnul liniștit al încrederii depline.

Lumina care-l înconjura pe înger a umplut celula, dar ea nu l-a trezit pe apostol. S-a trezit doar când a simțit atingerea mâinii îngerului și a auzit un glas spunând: „Scoală-te iute! Îmbracă-te în haină și vino după mine!” Ei au trecut de strajă și au ajuns la poarta cea grea și zăvorâtă. Au ajuns la a doua ușă, apoi la a treia poartă, fără a se auzi vreun zgomot, și apoi în plină stradă. Petru, uimit și crezând că încă visează, îl urmează pe eliberatorul său. În felul acesta, ajung pe stradă și apoi, misiunea îngerului fiind îndeplinită, el dispare deodată.

Petru s-a trezit singur pe strada liniștită, bătut în față de aerul rece al nopții. Acum și-a dat seama că era liber.

Dumnezeu abia așteaptă ca și în viața ta, explorând cele mai frumoase lucruri, să facă minuni.

Provocare: Desenează în agenda ta o imagine care să reprezinte o minune pe care a făcut-o Dumnezeu pentru tine sau pentru o persoană cunoscută.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor