RĂMÂI PE POZIȚIE!

Domnul a zis: „Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul.
Luca 22:31

După o săptămână frumoasă petrecută într-o tabără, mi-a revenit sarcina de a curăța focarul. Ce loc minunat, locul împrejurul căruia, atunci când ard lemnele așezate în diverse feluri, exploratorii povestesc și cântă cu bucurie, Îi mulțumesc lui Dumnezeu și-și fac prieteni noi. Așa este?

Ei bine! Pentru că locul pentru focul de tabără era undeva sus, pe un deal, am fost nevoită să urc. Urcând, mi-am dat seama că s-ar putea să găsesc niște afine să mănânc dacă mă abat puțin de pe potecă. Zis și făcut.

M-am dus spre locurile unde am crezut că voi găsi afine. Eram singură, eu cu gândurile mele și plăcerea de a mânca niște afine.

Am găsit. M-am aplecat spre tufele mici de afine, care erau printre alte feluri de ierburi, și am început să rup micile fructe negre atât de sănătoase. Adunam în mână 5-6 bobițe, apoi le mâncam.

La un moment dat, fiind concentrată să descopăr locurile în care aș găsi cele mai multe afine, nu am fost atentă unde pun piciorul și m-am trezit deodată plină de furnici mari, roșii, pe piciorul stâng, furnici care ajunseseră pe gambă și își continuau drumul spre genunchi.

Repede, am lăsat afinele și am început să mă scutur. Mă pișcaseră destul de multe și mă durea. Am strâns din dinți, am simțit cum mă ia fiorul nervilor și al unor cuvinte care să-L ia la rost pe Dumnezeu că putea să mă atenționeze sau să nu mă lase să pun piciorul acolo. Însă mi-a venit în gând ceva: Îți amintești de Iov?

Imediat mi-am retras gândurile negative și m-am liniștit ascultându-mi gândul: Poate a fost doar un test ca să se vadă reacția ta, răspunsul tău la micile provocări ale vieții.

I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru învățătura din acea zi, am mai mâncat câteva afine, apoi m-am dus și mi-am „îndeplinit conștiincioasă datoria”.

Nu știi care sunt provocările zilei de azi, dar fii mereu creștin. Întreabă-te: „Dacă ar fi Isus în locul meu, ce ar face?”… Și așa să faci și tu.

Provocare: Mergi și culege niște afine, frăguțe sau alte fructe de sezon și oferă-i-le cuiva pe care provocările vieții se pare că l-au doborât. Nu trebuie să-i spui ceva neapărat, doar oferă-i-le.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor