CERE ÎNȚELEPCIUNE!

Ferice de omul care găsește înţelepciunea și de omul care capătă pricepere!
Proverbele 3:13

„Ferice de omul care găsește ÎNȚELEPCIUNEA și de omul care capătă pricepere! Căci câștigul pe care-l aduce ea este mai bun decât al argintului și venitul adus de ea este mai de preţ decât aurul; ea este mai de preţ decât mărgăritarele și toate comorile tale nu se pot asemui cu ea.

În dreapta ei este o viaţă lungă; în stânga ei, bogăţie și slavă. Căile ei sunt niște căi plăcute și toate cărările ei sunt niște cărări pașnice. Ea este un pom de viaţă pentru cei ce o apucă, și cei ce o au sunt fericiţi.

Fiule, să nu se depărteze învăţăturile acestea de ochii tăi: păstrează înţelepciunea și chibzuinţa, căci ele vor fi viaţa sufletului tău și podoaba gâtului tău! Atunci vei merge cu încredere pe drumul tău, și piciorul nu ţi se va poticni. Când te vei culca, vei fi fără teamă, și când vei dormi, somnul îţi va fi dulce.

Dobândește înţelepciune, dobândește pricepere; nu uita cuvintele gurii mele și nu te abate de la ele! N-o părăsi, și ea te va păzi; iubește-o, și te va ocroti! Iată începutul înţelepciunii: dobândește înţelepciunea și, cu tot ce ai, dobândește priceperea. Înalţ-o, și ea te va înălţa; ea va fi slava ta dacă o vei îmbrăţișa. Ea îţi va pune pe cap o cunună plăcută, te va împodobi cu o strălucită cunună împărătească. Ascultă, fiule, primește cuvintele mele și anii vieţii tale se vor înmulţi! Eu îţi arăt calea înţelepciunii, te povăţuiesc pe cărările neprihănirii. Când vei umbla, pasul nu-ţi va fi stânjenit și, când vei alerga, nu te vei poticni. Ţine învăţătura, n-o lăsa din mână; păstreaz-o, căci ea este viaţa ta!” (Proverbele 3 și 4).

Prin rugăciune cere înțelepciune de la Dumnezeu — care deține totul — ca toate excursiile vieții de explorator să fie reușite.

Provocare: Descoperă înțelepciunea pe care ți-o va da Dumnezeu prin predicile pe care le vei asculta astăzi. La sfârșitul zilei, notează în agendă ce ai învățat azi.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video