PRIVEȘTE (ÎNȚELEGE) ȘI ÎNVAȚĂ!

Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor!
Isaia 14:12

„În ceruri, Lucifer a fost, înainte de răzvrătirea sa, un înger măreț și înălțat în ceea ce privește onoarea, aproape de Fiul cel scump al lui Dumnezeu. Chipul lui, ca și al celorlalți îngeri, era blând și exprima bucurie. Fruntea lui era mare și lată, arătând un intelect puternic. Forma lui era desăvârșită; statura lui nobilă și maiestuoasă.

Satana s-a plâns de așa-numitele deficiențe în administrarea lucrurilor cerești și a căutat să umple mintea îngerilor cu nemulțumirea sa, semănând semințele îndoielii și ale necredinței.

În acest fel, au fost sădite și semințele înstrăinării care, ulterior, s-au dezvoltat și au fost prezentate înaintea curților cerești ca avându-și originea nu în Satana, ci în îngeri. În acest fel, înșelătorul avea să arate că îngerii au gândit ca el….

Ceea ce Satana a infiltrat în mintea îngerilor — un cuvânt aici, un cuvânt acolo — a deschis calea pentru o listă lungă de presupuneri. În mod viclean, provocându-i, a scos expresii de îndoială de la ei. Apoi, când a fost întrebat, i-a acuzat pe cei pe care el îi instruise. El a așezat toată nemulțumirea lui asupra acelora pe care îi condusese.

Satana… s-a hotărât să facă din sine însuși un centru de influență. Dacă nu putea fi cea mai înaltă autoritate în ceruri, el avea să fie cea mai înaltă autoritate în răscoala împotriva guvernării din ceruri. El voia să fie cap, nu pentru a fi controlat, ci pentru a controla.” (AÎ)

Cumva în viața ta de explorator, „gata oricând pentru Domnul”, mai conduce și Satana? Lui îi trebuie doar puțin din inima ta, să aibă unde să pună o sămânță mică.

Provocare: Pune într-un bol câteva semințe de floarea-soarelui, grâu sau ovăz. Udă-le zilnic și privește cât spațiu ocupă o sămânță, apoi cât ocupă o sămânță după ce încolțește și crește.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor