LASĂ-TE ÎNVĂȚAT MEREU!

Nu te socoti singur înţelept; teme-te de Domnul și abate-te de la rău!
Proverbele 3:7

Dumnezeu îți asigură protecția Lui sută la sută cu o condiție: să te lași condus de El în orice secundă. Odată ce te predai lui Hristos, nu înseamnă că ești pentru totdeauna protejat. Trebuie să alegi mereu să rămâi cu El.

Într-o vară eram la o piscină. Fiica mea își dorea să învețe să înoate. I-am pus o vestă de apă și am început să ne distrăm în apă încercând să îi explic ce are de făcut, atât cât mă pricepeam.

A exersat de câteva ori și a prins curaj. Dar nu știu la ce s-a gândit că, la scurt timp, mi-a spus bucuroasă:

— Mama, vreau să înot fără vestă.

Fiind lângă ea, am acceptat. I-am dat vesta jos și apoi am zis: „Hai!” Fără să-mi dea timp să văd ce face, și-a dat drumul în apă. Nu au trecut mai mult de trei secunde și am întins mâna să o ridic pentru că începuse să se zbată neputând face față apei.

Așa se întâmplă și în viața de credință. Te rogi, conștientizezi că ai nevoie de Dumnezeu ca să reușești să faci față valurilor vieții, te predai Lui, Îl inviți să te învețe cum să înoți printre necazuri și bucurii și când prinzi puțin curaj, … gata, te descurci.

Poate dura trei secunde sau trei ore, însă îți dai seama — din păcate, uneori nici nu conștientizezi că te scufunzi în păcat — că El trebuie să intervină să-ți ofere sprijinul Lui.

Probabil poți spune că sunt unele persoane care, deși nu se lasă călăuzite de Dumnezeu, reușesc să treacă prin apă, prin viață, fără a se îneca. Da, probabil. Doar că, cu cât se scufundă mai mult, cu atât mai grea este salvarea…, iar nemaiavând cum să respire, cum să trăiască corect, la un moment dat, mor spiritual… și până la urmă și fizic, iar consecința va fi că „până și pomenirea li se uită” (Eclesiastul 1:5).

Lasă-l pe Hristos să te învețe cum să trăiești în fiecare secundă. Știi de „primul instinct”, sau „presimțirea”. Când sunt prezente în viața ta, ia-ți timp și întreabă-te: Nu cumva este călăuzirea Duhului Sfânt?

Provocare: Cu acordul părinților, programează cu un vecin cu care nu te-ai mai întâlnit în mod special o ieșire la o piscină, la iarbă verde sau la o plimbare.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor