REPARĂ CE AI STRICAT!

Să nu furaţi și să nu minţiţi, nici să nu vă înșelaţi unii pe alţii.
Leviticul 19:11

Când Ellen White era mai în vârstă, avea în casa ei studenți care o mai ajutau. Ea îi sfătuia și se ruga împreună cu ei. Le povestea despre începuturile bisericii și se bucurau făcând altarul împreună.

Într-o zi, rugând-o pe una dintre fete să-i aducă ceva, aceasta a trecut pe lângă locul unde Ellen își aranja părul, iar acolo avea o plasă pentru păr. Studenta s-a uitat la plasă, dorindu-și și ea una. Deși inițial a stat în cumpănă, până la urmă a luat-o și a pus-o în cufărul (ladă de lemn) ei. A plecat și s-a comportat ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Când Ellen a vrut să-și aranjeze părul și să-și pună plasa, nu a mai găsit-o. Seara, la altar, i-a întrebat pe toți care erau acolo de plasă, dar nimeni nu a zis nimic. A doua zi, fiind cu treburi prin camera studentei respective, o voce a insistat spunându-i să se uite în cufăr. Până la urmă a ascultat și s-a uitat. Acum nu se mai gândea la plasă, se gândea la studenta care mințea. Nespunându-i nimic, seara la altar, Ellen din nou a întrebat dacă nu cumva știa cineva ceva de plasa ei de păr. Și din nou nimeni nu a zis nimic.

La câteva zile, Ellen, așezându-se la un moment dat pentru a se odihni, a avut o scurtă viziune: a văzut o mână care ținea plasa. Mâna s-a îndreptat spre flacăra lămpii de pe masă și a atârnat plasa deasupra flăcării. Într-un moment, plasa a luat foc și a dispărut.

La altarul de seară, Ellen a întrebat din nou despre plasă. Cât de mult își dorea ca studenta să-și recunoască greșeala. Dar nici de data aceasta nu a scos nicio vorbă. A doua zi, chemând-o pe studentă, i-a vorbit povestindu-i fiecare amănunt. Era mai important ca studenta să-și dea seama că a păcătuit, decât ca ea să își recupereze plasa de păr. Studenta suspina în timp ce-și mărturisea greșeala, rugând-o pe Ellen să o ierte. Aceasta a fost bucuroasă că și-a mărturisit vina și a iertat-o.

Un explorator adevărat, chiar dacă a greșit, cu ajutorul lui Dumnezeu își poate cere iertare și poate continua pe calea spre cer. Nu te lăsa dus de ispitele atât de subtile ale lui Satana. Pune-ți nădejdea în Hristos. Cere-ți iertare dacă ai greșit și „du-te și nu mai păcătui” (Ioan 8:11).

Provocare: Cere-ți iertare dacă există vreun păcat nemărturisit, chiar dacă a trecut mult timp de atunci. Repară greșeala și relațiile.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor