ASCULTĂ!

Lăudaţi-L cu sunet de trâmbiţă, lăudaţi-L cu alăuta și harpa!
Psalmii 150:3

Eram așezată într-un loc special. Am așteptat câteva minute bune până ce a început evenimentul la care mă dusesem. Pe când eram la liceu mai apucam să merg la asemenea evenimente, însă acum, trecuse mult timp de când nu am mai fost.

Am văzut cum oamenii, rând pe rând, ocupau scaunele, cum se pregătea scena și, apoi, cum forfota a încetat când s-a anunțat că interpreții urmează să intre pe scenă.

Era un el, prezentabil, care ținea în mână instrumentul la care urma să cânte, și o ea, firavă, care s-a oprit lângă instrumentul așezat în centrul scenei. Ai ghicit?

Eram la Ateneul Român, la un recital — vioară și pian. După 2-3 minute de prezentare a ceea ce urma să auzim, cei doi au început să cânte. Cele aproape 90 de minute am stat cu ochii cât cepele și cu urechile ciulite. Nu știu când a trecut timpul. La sfârșit am aplaudat până m-au durut mâinile.

Atât în timpul recitatului, cât și după am exclamat de mai multe ori: „Vai, ce frumos!” Mi-am umplut inima și gândurile de frumos. Am mulțumit soțului și lui Dumnezeu că mi-au oferit această ocazie. Am rămas în minte cu imaginea celor doi interpreți și mi-am promis ca voi mai merge la asemenea evenimente.

Sper că am reușit să-ți creez în minte o imagine a muzicii care te înalță, care te liniștește, care îți încarcă bateriile, care îți umple fața de zâmbet. Gândește-te acum la tine. Ce muzică asculți? Care sunt interpreții preferați? Ce cuvinte auzi? Și ritmul, și armonia, și melodia, și cuvintele sunt importante.

În lume sunt multe tipuri de muzică. Satana a schimbat puțin din muzica pe care a lăsat-o Dumnezeu, ca să schimbe tot. Din păcate, multe tipuri de muzică, în loc să-ți înalțe sufletul la Dumnezeu și să te liniștească, nu fac decât să te agite; te fac să-ți miști piciorul, să cumperi cât mai mult de la bar; să risipești sau să pierzi nopți.

Fă curat în playlistul tău și, de azi înainte, ascultă doar ce e sănătos și bun. Lasă-L pe Creatorul muzicii să îți vorbească prin ea și să te apropii și mai mult de El.

Provocare: Împreună cu familia sau un prieten, planifică să mergi la un recital sau la un concert cu orchestră simfonică.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor