REȚETA EXTRAORDINARĂ

Pavel și Sila i-au răspuns: „Crede în Domnul Isus și vei fi mântuit, tu și casa ta.”
Faptele apostolilor 16:31

Cu bucurie, cu câțiva ani în urmă am descoperit că pot face un compot extraordinar. De câte ori am servit pe cineva cu astfel de compot, niciodată nu am dat greș; tuturor le-a plăcut.

Rețeta este simplă, dulce și aromată. Așadar:

„Compot de cireșe, vișine și mentă”

Ai nevoie de o cratiță mare de 25 l, o lingură mare de lemn, un polonic sau un ibric, 15-18 borcane de 800 g cu capac și, de restul, spor la treabă.

Of, era să uit:

7 kg cireșe
2 kg vișine
1 legătură de mentă
1 kg zahăr.

Cireșele și vișinele se spală și se curăță de frunze și codițe. Se pun la fiert în aproximativ 20 de litri de apă împreună cu zahărul. Se amestecă din când în când. După ce s-au fiert fructele bine, se adaugă frunzele de mentă și se mai lasă 2-3 minute la fiert.

Se scot frunzele de mentă din compot. Se pune la borcane și se lasă învelite cu o pătură 2-3 zile. (Poți face jumătate sau chiar un sfert din cantitate. Poți pune mai mult sau mai puțin zahăr sau mentă. (Gusturile nu se discută, se execută!) Apoi… te bucuri de un super compot.

Așa cum este rețeta de compot de mai sus, așa este și rețeta pe care ți-o dă Dumnezeu prin Biblie, pentru a moșteni viața veșnică. Muncești până vezi rezultatul. Ai grijă să nu te frigă ispitele celui rău. Vezi cui spui experiențele sau necazurile tale, ca nu cumva să se spargă borcanele. Poți împărți și altora gustul aromat al credinței și al vieții veșnice… Apoi, te vei bucura de o viață nesfârșită foarte bună.

Provocare: Discută cu părinții și, dacă este cu putință, astăzi sau în cursul acestei săptămâni, fă compot după rețeta de mai sus. Bucură-te de rodul muncii tale.

P.S. Poți încerca să prepari această rețetă cu grupa și instructorul explo, iar compotul să-l oferiți unor bătrâni sau cunoștințe.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor