FII DIFERIT!

Căci, pentru mine, a trăi este Hristos și a muri este un câștig.
Filipeni 1:21

Hai să-ți amintești (înveți) ceva despre mamifere.

„Cea mai importantă diferenţă dintre mamifere şi toate celelalte animale constă în faptul că mamiferele produc lapte pentru a-şi hrăni puii. Grija pentru pui este caracteristică păsărilor şi mamiferelor.

O altă diferenţă constă în faptul că mamiferele au corpul acoperit cu blană. Părul (blana) şi glandele sudoripare există doar la mamifere şi au un rol în termoreglare. Totuşi, unele mamifere pot avea păr foarte puţin sau doar în primele stadii de viaţă.

Pentru amatori sau pentru cei care nu ajung să aprofundeze studiul mamiferelor, este bine de ştiut că există şi deosebiri care nu sunt evidente la prima vedere, şi anume:

– Craniul are un număr redus de oase;

– Fiecare jumătate a fălcii inferioare este formată dintr-un singur os;

– Dinţii sunt diferenţiaţi şi specializaţi;

– Creierul are dimensiuni relativ mari;

– Există un perete muscular (o diafragmă) ce separă cavitatea toracică de cea abdominală;

– Asemenea păsărilor, mamiferele sunt animale cu sânge cald (homeoterme).”

 În afară de faptul că te numești explorator (sau adventist), ce te mai diferențiază de ceilalți din jurul tău? Odată ce alegi să fii ca Isus, cei din jur vor vedea în tine „ceva diferit”?

Alege să fii diferit și nu ezita să le spui și altora că a fi diferit, a-L urma pe Hristos, este un mare câștig, nu o pierdere.

Provocare: Îmbracă-te diferit astăzi față de celelalte zile de luni. Îmbracă-te ca și cum azi ar fi o mare sărbătoare.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor