LUPTĂ PENTRU CEEA CE CONTEAZĂ CU ADEVĂRAT!

Măcar că ea vorbea în toate zilele lui Iosif, el n-a voit să se culce și să se împreuneze cu ea.
Geneza 39:10

Povestea de viață a lui Iosif, din Geneza, cu siguranță îți este cunoscută. Însă astăzi aș vrea să-ți îndrept privirea doar asupra unei perioade din viața lui — Iosif în casa lui Potifar, înainte de închisoare.

Biblia relatează că Iosif era binecuvântat, de orice se apuca de făcut isprăvea, iar Potifar îl pune mai-mare peste casa lui. Dumnezeu binecuvântează toată casa lui Potifar datorită lui Iosif.

Versetul 6 spune: „Dar Iosif era frumos la statură și plăcut la chip” și de aici începe „ispita” (Satana l-a ispitit pe Iosif prin soția stăpânului său.). Urmează relatarea în care Iosif îi ține piept soției lui Potifar, „care vorbea în toate zilele lui Iosif, dar el n-a voit să se culce și să se împreuneze cu ea”. Când femeia a văzut că Iosif nu cedează de niciun fel, i-a făcut rău. I-a spus minciuni soțului ei, iar acesta l-a aruncat în temniță pe Iosif.

Ce înseamnă aceasta? Dumnezeu știe viața fiecăruia, a FI-E-CĂ-RU-IA…, inclusiv viața ta, o viață dornică de experiențe noi. Prin această relatare, consemnată în Biblie cu îngăduința Lui, Dumnezeu îți transmite cât de important este ca acest act să se întâmple doar în cadrul căsătoriei. Ascultând de acest sfat, El te ferește de amintiri neplăcute, de momente jenante, de discuții fără rost, de lucruri care te duc în păcat din ce în ce mai mult.

Gândește-te cum ar fi fost dacă Iosif ar fi cedat: ar fi mințit; ar fi înșelat; ar fi trebuit mereu să se ascundă, să se furișeze; ar fi rămas toată viața cu amintirea păcatului; ar fi venit ispita iar și iar, pentru că soției lui Potifar îi plăcea de el și nu s-ar fi schimbat peste noapte. Odată cu pofta vin ideile, odată cu ideile vin gândurile cum și ce să faci; și nu mai este decât un pas până la faptă, apoi până la repetarea faptei…, la adâncirea în păcat. Ah! Aici Satana jubilează cel mai tare de fericire, că vei fi atât de îngreunat de gândurile păcatului încât hotărârea de a spune stop este extraordinar de grea.

Nu e mai simplu să spui stop de la început? Cu siguranță, da! Dumnezeu de mii de ani vede comportamentul oamenilor și, prin învățăturile Bibliei, El dorește să aducă bucurie și mântuire, nu să ne priveze de ele.

Provocare: Citește cu atenție Geneza capitolul 39. Luptă pentru ceea ce contează cu adevărat.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor