ROAGĂ-TE!

Rugaţi-vă neîncetat!
1 Tesaloniceni 5:17

Ce este rugăciunea? Cât de importantă este? Ce se întâmplă când te rogi?

„Copiii lui Israel au făcut iarăși ce nu plăcea Domnului, și Domnul i-a dat în mâinile filistenilor timp de patruzeci de ani. Era un om în Ţorea, din familia daniţilor, care se chema Manoah. Nevastă-sa era stearpă și nu năștea. Îngerul Domnului S-a arătat femeii și i-a zis: „Iată că tu ești stearpă și n-ai copii, dar vei rămâne însărcinată și vei naște un fiu” (Judecătorii 13:1-3).

Această femeie merge la soțul ei și îi istorisește întâlnirea cu îngerul. Ce face Manoah? Citește 13:8-23, apoi continuă să citești aici.

Ah! Ce rugăciune rapid ascultată. Ai putea spune că nici nu termină bine să se roage, și îngerul vine și-i îndeplinește cererea. Ba mai mult, pune întrebări și îi răspunde lămurindu-l cu tot ce are nevoie.

Inițial, Manoah nu știe că cel care-i vorbește este de origine divină. Probabil se gândise ca este un proroc. Însă interesant este că atunci când își dă seama, crede că vor fi omorâți.

Cum? După ce ți-a fost ascultată rugăciunea, să fii omorât? Cui ai înălțat rugăciunea? Cine ți-a răspuns?

Rugăciunea este modul cel mai simplu și mai eficient lăsat de Dumnezeu omului pentru a putea comunica cu El. Ce privilegiu!

Nu trebuie să-ți fie teamă că faci o rugăciune prea îndrăzneață sau că nu te rogi cuvintele potrivite, spune ce ai pe suflet. Nu trebuie să aștepți un loc sau un moment special ca să te rogi, te poți ruga neîncetat oriunde ai fi.

„Roagă-te… Tatălui tău, care este în ascuns; și Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti” (Matei 6:6).

Provocare: Memorează un verset biblic care vorbește despre rugăciune.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor