RUGĂCIUNEA „TATĂL NOSTRU”

Vreau să fac voia Ta, Dumnezeule! Și Legea Ta este în fundul inimii mele.
Psalmii 40:8

„Vie Împărăția Ta, Facă-se voia Ta, precum în cer, așa și pe pământ.” – Această cerere este o rugăciune ca domnia răului pe pământul acesta să se sfârșească, păcatul să fie nimicit pentru totdeauna și Împărăția dreptății să fie statornicită. Atunci, pământul și cerul vor fi pline cu toată plăcerea bunătății Sale.

Voia lui Dumnezeu este rostită prin preceptele sfintei Sale Legi, iar principiile acestei Legi sunt principiile cerului. Îngerii din ceruri nu ajung la o știință mai înaltă decât cunoașterea voinței lui Dumnezeu; iar îndeplinirea voinței Sale este cel mai înalt serviciu la care pot fi angajate puterile lor.

Dar, în ceruri, serviciul nu este făcut din spirit de legalism. Atunci când Satana s-a răzvrătit împotriva Legii lui Iehova, ideea că există o Lege a apărut înaintea îngerilor ca ceva la care aproape nu se gândiseră. În lucrarea lor, îngerii nu se purtau ca servi, ci ca fii. Între ei și Creatorul lor este o unire desăvârșită. Ascultarea nu este o muncă grea pentru ei. Iubirea față de Dumnezeu face din serviciul lor o bucurie. Tot așa, în fiecare suflet în care locuiește Hristos, nădejdea măririi, cuvintele Lui răsună mereu, mereu: „Îmi place să fac voia Ta, Dumnezeule, și Legea Ta este în adâncul inimii mele” (Psalmii 40:8) (CMF).

Ești gata să faci voia Lui? Dacă da, pleacă-te în rugăciune și vorbește cu El.

Provocare: Astăzi, dacă te roagă părinții/bunicii să faci ceva, fă voia lor. Fără să te superi, fără să trebuiască să fii rugat de mai multe ori și fără să primești vreo recompensă.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video