LASĂ-TE OCROTIT!

Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El și-i scapă din primejdie.
Psalmii 34:7

Se spune că un trib de indieni au un test de curaj pentru băieții care împlinesc 13 ani. De la această vârstă sunt considerați adulți, dar nu înainte de a trece testul curajului.

În noaptea în care băiatul împlinește 13 ani, este luat de tată, de șeful și bătrânii tribului și dus departe, într-o pădure. Ajuns la locul cu pricina, legat la ochi, i se spune că nu are voie să se dezlege decât după ce nu mai aude niciun zgomot de om. Apoi singur va trebui să ajungă acasă.

Când se dezleagă, dându-și seama că nu are cum merge, pentru că este întuneric beznă, se lasă pe pământ lângă trunchiul copacului de care a fost sprijinit și așteaptă dimineața. Fiecare zgomot de frunză sau creangă, fiecare zgomot făcut de pasăre sau animal îl înspăimântă, făcând ca acea noapte să dureze cât un an.

Spre surprinderea lui, când se crapă de ziuă are parte de două surprize:

1. Se află într-o poieniță extraordinar de frumoasă, cu o cărare bine bătătorită spre trib, spre casă.

2. Lângă copac, lângă el, a stat înarmat tatăl lui, pentru a-l păzi toată noaptea.

Aceeași surpriză o vei avea și tu, drag explorator:

1. Când se va termina noaptea vieții acesteia, vei vedea cât de extraordinar este cerul.

2. Îți vei da seama că alături de tine a stat Dumnezeu în permanență, ocrotindu-te.

Alege ca atunci când noaptea fricii sau a necredinței se năpustesc asupra ta, să rămâi liniștit la piciorul crucii pentru a fi în siguranță.

Provocare: Vorbește chiar acum cu unul dintre părinți și roagă-l să stea astăzi cu tine 15 minute să-ți povestească care a fost testul credinței lui sau povestește-i și tu devoționalul de azi. Rugați-vă ca Dumnezeu să vă dea curaj și pace alături de El.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video