STAI LA SOARE!

A Ta este ziua, a Ta este și noaptea; Tu ai așezat lumina și soarele.
Psalmii 74:16

Biblia ne spune că trupurile noastre sunt temple ale Duhului Sfânt și că Dumnezeu vrea să locuiască în noi și să fie însoțitorul nostru permanent. Pentru ca Duhul lui Dumnezeu să locuiască în noi, trebuie să-i oferim un loc curat, neîntinat de obiceiuri rele. El vrea să locuiască în noi și să ne vindece de toate bolile noastre. Deoarece mintea noastră este singurul mijloc de comunicare cu Dumnezeu, necesar pentru a menține relația cu El, trebuie să ne păstrăm o minte sănătoasă, în stare bună de funcționare. Stilul de viață adoptat afectează în mod pozitiv sau negativ fiecare sistem al organismului. Noi trebuie să învățăm să luăm decizii bune. Doar atunci când prin putere primită de sus vom face aceasta, vom putea să menținem o bună relație cu Dumnezeu, Izvorul tuturor binecuvântărilor.” (FH)

Îți dai seama ce importante sunt alegerile tale? Te gândești că alegerile tale influențează sănătatea organismului tău? Poți înțelege că tu ești cel care alegi stilul de viață pe care îl ai?

A patra literă din acronimul „NEW START” este S. Soarele este gratuit și oricine poate să beneficieze de el. Fie sărac sau bogat, rău sau bun, neinstruit sau instruit, pe oricine el este gata întotdeauna să-l slujească.

Căutând să faci activități afară, soarele, cu razele lui sănătoase, îți umple organismul cu cele necesare, neobosind să facă acest lucru.

Provocare: Lasă telefonul, televizorul sau orice lucru care nu este constructiv și mergi afară la alergat, la o plimbare prin parc, la ajutat părinții/bunicii în grădină, la un joc în curte/în fața blocului… ca să te poată „vedea” soarele.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video