SĂDEȘTE-TE LÂNGĂ HRISTOS!

Tot ce începe duce la bun sfârșit. Nu tot așa este cu cei răi, ci ei sunt ca pleava pe care o spulberă vântul.
Psalmii 1:3 u.p. și 4

După cum ai auzit de multe ori, repetiția este mama învățăturii. Hai să repeți și tu Psalmul 1 ca să-l poți memora. Te invit să-ți deschizi Biblia și să recitești întreg capitolul, apoi te aștept să continui lectura întregului devoțional.

Acum, că ai recitit, drag explorator, hai să descifrăm împreună cuvintele textului de azi.

Cu toții ne dorim să reușim să terminăm treaba pe care o avem de făcut. Chiar și în Eclesiastul 7:8 se spune: „Mai bun este sfârșitul unui lucru decât începutul lui.”

Dar ce se întâmplă? De ce lucrăm la unele lucruri și nu le terminăm? (De pildă, încerc să nu mai folosesc cuvinte care jignesc pe alții, dar nu reușesc; îmi doresc să nu mai mint, dar nu reușesc; vreau să mă implic în activitățile bisericii, dar nu reușesc; mă străduiesc să-mi respect părinții, dar nu reușesc). Știi de ce?

Îți mai amintești de devoționalul din 13 martie, când spuneam că frunzele plantei din ghiveciul pe care îl aveam începeau să se ofilească atunci când nu avea apă?

Așa se întâmplă și cu noi. Atunci când ne rugăm și ne predăm viața în mâinile lui Isus, roadele noastre se văd, frunzele sunt verzi, lucrurile bune pe care te străduiești să le faci reușești să le faci, dar… din păcate, atunci când nu mai primim apă de la Izvorul vieții, nu mai reușim să rodim.

Nu te lăsa astăzi însetat ca să ajungi o pleavă (făcând lucruri nepotrivite) pe care o spulberă vântul (trăind fără obiectivul vieții veșnice), ci sădește-te adânc lângă Hristos prin rugăciune neîncetată, iar atunci TOT ce începi vei duce la bun sfârșit.

Provocare: Scrie în agenda ta un lucru pe care vrei să-l duci la bun sfârșit în viața ta și roagă-te ca Dumnezeu să-ți dea izbândă.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor