VINO LA EL!

Pe când venea băiatul, dracul l-a trântit la pământ și l-a scuturat cu putere. Dar Isus a certat duhul necurat, a vindecat pe băiat și l-a dat înapoi tatălui său.
Luca 9:42

Nu știu dacă am văzut vreodată o persoană îndrăcită. Aș înclina să zic că nu. De altfel, nici nu cred că mi-aș dori.

Cu ceva timp în urmă am fost în Africa, în misiune, cu un grup de pastori și medici. Acolo, am aflat că unii africani sunt foarte „prieteni” cu duhurile necurate și vrăjitoriile. Vă spun, nu a fost confortabil deloc. Imediat ce vedeam un om mai vocal sau mai agitat, mă întrebam: Oare nu cumva este unul dintre aceia?

Într-o seară, când ne-am întors de la evanghelizare, o doamnă ne-a spus că a venit la ea o fetiță oferindu-i niște bani. Pentru că banii nu au fost primiți, fetița a început să povestească: Mama mea a murit și înainte mi-a zis că veți veni la noi și să vă dau acești bani pentru că faceți o lucrare foarte bună.

Pentru că fetița insista, doamna româncă s-a dus la omul de legătură, un localnic, spunându-i despre fetiță. Acesta imediat a întrebat speriat:

— Unde este fetița?

Când au vrut să meargă la ea acolo unde îi spusese să aștepte, fetița nu mai era. Atunci el a răspuns ușurat:

— Bine că nu ai luat banii. Erau închinați vrăjitoriilor, iar odată ajunși la tine, probabil, avea să ți se întâmple numai rele.

Băiatul care a fost adus la Isus suferise mult, iar tatăl a încercat să-l ajute, dar fără rezultat. De data aceasta, tatăl l-a adus la Isus, iar El i-a ajutat fiul să scape de chin.

Nu este confortabil să știi că cel rău e atât de aproape, manifestându-se atât de vizibil. Însă mai greu este când Satana vine tiptil cu lucruri ascunse, alunecoase și, deodată, te trezești cufundat în păcat.

Stai departe de lucrurile de care nu ești sigur că vin de la Isus. Până și prezența unor obiecte nepotrivite în casa ta sau vizionarea unor filme sau tutoriale te pot duce subtil pe tărâmul lui Satana.

Provocare: Aruncă din camera/casa ta orice obiect sau lucru care crezi că ți-ar distrage privirea de la Isus și dragostea Lui.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video