GÂNDEȘTE-TE LA EL

Daniel a luat cuvântul și a zis: „Binecuvântat să fie Numele lui Dumnezeu, din veșnicie în veșnicie! Ale Lui sunt înţelepciunea și puterea.
Daniel 2:20

„Vorbind despre preexistența Lui, Domnul Hristos ne duce cu gândul înapoi, prin veacuri nedatate. El ne asigură că nu a fost niciodată vreun timp când El să nu fi fost în părtășie strânsă cu Dumnezeul cel veșnic. El … a fost una cu Dumnezeu, ca unul care a crescut odată cu El.

Ce este lucrarea îngerilor în comparație cu condescendența lui Hristos? Scaunul Lui de domnie este din veșnicie. El a fost Cel care a ridicat fiecare boltă și stâlp din templul cel mare al naturii.

Hristos, Cuvântul, singurul Fiu născut al lui Dumnezeu, a fost una cu veșnicul Tată — una în natură, în caracter și în scop — unica ființă din tot universul care poate pătrunde în toate sfaturile și planurile lui Dumnezeu.” (AÎ)

Nu de mult am vizitat o salină. În salină am plătit un bilet separat și am intrat la un planetariu unde, minute în șir, am ascultat și văzut imagini din spațiu… Uau, a fost o super experiență! Atât de multe stele? Atât de infinit? … Nu mi se mai sfârșeau întrebările în minte până am zis copleșită: Doamne, Dumnezeule, ce mare ești!

Poate deja ai o specializare în astronomie, poate știi mai multe informații decât mine pe acest subiect, dar ți-ai dat seama măcar puțin cine este acest Dumnezeu veșnic? Chiar dacă în comparație cu universul ești mai mic decât un praf de nisip, El te iubește!

Provocare: Ia un praf de nisip și încearcă să-l măsori. Ce mărime are?

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video