LASĂ-TE TRANSFORMAT!

Căci la Tine este izvorul vieţii; prin lumina Ta vedem lumina.
Psalmii 36:9

TRANSFORMARE

Pe ceru-mi negru
Și fără pic de rază
de-atâta timp,
A apărut o stea călătorind.

La început mi-a fost chiar teamă,
Eram obișnuit în întuneric
Să pipăi fiecare obiect,
Să simt mocirla infinită,
Să gust din fapte acre;
Parcă era chiar dulce pentru fire.

Văzând-o specială,
Am început a mă plimba
sub raza-i luminoasă și caldă.
Fără să mă anunțe-n prealabil
ea mă transforma…

Încet, încet.

Cunoști proverbul: „Nu există pădure fără uscăciune”? Aceste cuvinte pot „ajuta” pe oricine încearcă să-și mai motiveze greșelile. Însă vreau să îți spun ceva:

În pădure există copaci de toate felurile, de toate mărimile, de toate nuanțele. Atunci când unii se usucă, diferențele rămân. Unul putrezește, altul face mușchi, altul umbrește un copăcel, altul ajută niște hribi, altul cade pe o cărare, altul se face potecă.

Important e ca uscăciunile din viața noastră să se transforme, „încet-încet”, în lecții constructive pentru viață. „Pădurea vieții” să fie din ce în ce mai curată.

Ce e uscat în viața ta? Ce te împiedică să trăiești curat?

Provocare: Fă o plimbare în natură. Bucură-te de pomii verzi și de floricelele proaspăt înflorite. Nu te supăra de uscăciunile de peste iarnă.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video