IDENTIFICĂ-TE CU HRISTOS!

Și, când găsește un mărgăritar de mare preţ, se duce de vinde tot ce are și-l cumpără.
Matei 13:46

Într-o zi, un american aflat în vacanţă la Paris a cumpărat dintr-un magazin de suveniruri un colier de chihlimbar. (Știi ce este chihlimbarul? Este o „rășină fosilă divers colorată, mai ales în nuanțe de galben, provenită din mai multe specii de pini și folosită la fabricarea unor obiecte de podoabă”.) După ce a terminat plimbarea, vacanța, americanul a plecat spre casă.

La vamă a fost surprins să afle că avea de plătit o taxă extrem de mare pentru acest articol. Deși surprins, a plătit taxa și și-a continuat drumul.

Ajuns acasă, taxa extrem de mare de la vamă l-a făcut tare curios. Așa că s-a dus cu colierul la un bijutier ca să-l evalueze. După ce a examinat colierul, bijutierul i-a spus că-i oferă 25.000 de dolari pe el. Uau, ce sumă! Când te gândești ca el îl cumpărase pe nimic, în comparație cu suma care tocmai i-a fost oferită.

De data aceasta, și mai surprins, l-a mai dus la un alt expert să-l evalueze. Acesta a luat colierul, și-a pus lupa și, spre surprinderea nespus de mare a americanului, acesta i-a oferit 35.000 de dolari pe el. Omul nostru a rămas blocat și apoi l-a întrebat:

— Dar ce vedeţi aşa deosebit la acest colier?

Specialistul își dădu lupa de la ochi și i-o întinse americanului spunându-i:

— Priviţi prin lupă.

Pe colier erau inscripţionate cuvintele: „Pentru Josephine, de la Napoleon Bonaparte.”

Valoarea colierului era dată de identificarea cu această persoană importantă.

Și tu te poți identifica cu cel mai mare împărat și rege — Dumnezeu. Lăsându-L pe El să scrie pe tăblița inimii tale „pentru …, de la Isus”, vei fi extraordinar de valoros. Ceea ce ți-a oferit în dar Isus te face foarte prețios. Primește darul veșniciei.

Provocare: Scrie-le părinților sau bunicilor pe o hârtie A5 o scurtă scrisoare de mulțumire. Împacheteaz-o și așază hârtia sub perna pe care dorm.

„…. pentru …, de la exploratorul …”

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor