ALEGE PE HRISTOS!

Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului și cu vinul pe care-l bea împăratul.
Daniel 1:8 p.p.

Ierusalimul a fost cucerit de Babilon, care era condus de împăratul Nebucadnețar. Așa au ajuns la curtea împăratului mulți tineri iudei.

„Împăratul a dat poruncă lui Așpenaz, căpetenia famenilor săi dregători, să-i aducă vreo câţiva din copiii lui Israel de neam împărătesc și de viţă boierească, niște tineri fără vreun cusur trupesc, frumoși la chip, înzestraţi cu înţelepciune în orice ramură a știinţei, cu minte ageră și pricepere, în stare să slujească în casa împăratului și pe care să-i înveţe scrierea și limba haldeenilor.

Împăratul le-a rânduit pe fiecare zi o parte din bucatele de la masa lui și din vinul din care bea el, vrând să-i crească timp de trei ani, după care aveau să fie în slujba împăratului. Printre ei erau, dintre copiii lui Iuda: Daniel, Hanania, Mișael și Azaria. Căpetenia famenilor dregători le-a pus însă alte nume, și anume: lui Daniel i-a pus numele Belșaţar; lui Hanania, Șadrac; lui Mișael, Meșac și lui Azaria, Abed-Nego. Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului și cu vinul pe care-l bea împăratul și a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l silească să se spurce.”

De la momentul în care Daniel s-a hotărât, adică a ales să iubească și să asculte de Dumnezeu, abia de atunci Dumnezeu a putut începe să lucreze cu el și să îl binecuvânteze. Pasajul continuă astfel: „Dumnezeu a făcut ca Daniel să capete bunăvoinţă și trecere înaintea căpeteniei famenilor dregători” (Daniel 1:3-9). „Dumnezeu a dat acestor patru tineri știinţă și pricepere pentru tot felul de scrieri și înţelepciune; mai ales însă a făcut pe Daniel priceput în toate vedeniile și în toate visele” (Daniel 1:17).

Hotărăște-te astăzi ca, indiferent prin ce vei trece, să rămâi credincios, și El poate începe să toarne peste tine binecuvântări.

Provocare: Scrie pe rețelele tale de socializare despre hotărârea pe care ai luat-o azi.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor