REDEDICĂ-TE LUI ISUS!

Și a scos pe Israel din mijlocul lor, căci în veac ţine îndurarea Lui! Cu mână tare și cu braț întins, căci în veac ţine îndurarea Lui.
Psalmii 136:11

În 1972, un tânăr pastor a plecat în partea amazoniană la tribul Campa pentru evanghelizare. Era vineri. Avea de mers pe jos prin pădurea amazoniană două ore.

Pentru că a început ploaia, iar întunericul se așternea din ce în ce mai dens, tânărul a pierdut poteca și a început să rătăcească prin deasa pădure, încercând să găsească calea către colibe, către trib. Deși, încercând să se încurajeze, se grăbea cu pași repezi către nicăieri…, era pierdut. În disperarea lui, a alunecat într-o vale de vreo cinci, șase metri. În zadar a încercat să iasă de acolo prinzându-se de crengi și plante. Era flămând, ud și murdar.

La un moment dat, de spaima pericolelor junglei, a început să rememoreze evenimentele din viața lui — ca un film — din copilărie până la momentul prezent, concluzionând că tot ceea ce a făcut a fost doar o formă, atât viața lui spirituală, precum și cea fizică. În acele momente când avea nevoie de ajutor, în râpă, s-a rugat și și-a predat viața în mâna lui Isus, promițând că viața lui nu va mai fi doar lege și reguli, ci va trăi cu Isus, un Isus prezent în inima și în gândurile lui.

După rededicarea lui, i-a venit în minte o regulă a junglei: când te pierzi, strigi. Dacă te aude cineva, va striga și el până cei doi ajung unul la celălalt. Așa că s-a apucat de strigat. De departe s-a auzit o voce care, pe măsură ce striga, se auzea tot mai aproape, iar la un moment dat, cel care îi răspundea a ajuns la el. I-a întins mâna, l-a scos din vale și a început să-l conducă prin pădure până la ușa colibei la care trebuia să ajungă. Deși pastorul l-a întrebat pe cel care îl ajuta cine este și unde merge, călăuza nu i-a răspuns nimic. Dimineața, pastorul l-a întrebat pe proprietarul colibei: Cine a fost indianul care m-a adus noaptea trecută la colibă? Proprietarul nu văzuse pe nimeni.

Tu, explorator, gata să mergi oriunde azi, poate nu te vei afla fizic într-o groapă, dar asigură-te că nu ești spiritual așa. Cheamă-L pe Isus în viața ta, strigă-L în rugăciune până vine să te scape de frică, foame, durere… și lasă-te condus pe poteca dreaptă a vieții.

Provocare: Citește despre pădurea amazoniană. Imaginează-te în pădure, ca pastorul din povestire. Înalță acum rugăciunea rededicării tale față de Isus.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor