FĂ-ȚI TEMELE! (III)

Pentru că nu cei ce aud Legea sunt neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc Legea aceasta vor fi socotiţi neprihăniţi.
Romani 2:13

„După ce cu greu am reușit să-mi cumpăr o carte, m-am aşezat pe burtă în pod şi-am început să citesc poveste după poveste. Ce lume frumoasă şi ce oameni buni!

O auzeam pe mama cum mă striga prin toată curtea, îngrijorată că nu mă văzuse venind de la școală… Dar… degeaba striga ea, că eu nu mă puteam opri din citit. Eram fascinată!

Într-un târziu am ieşit, nu pentru că am terminat cartea, ci pentru că nu mai aveam lumină în pod, unde m-am dus să citesc ca să nu mă vadă și să nu mă deranjeze nimeni. Am intrat în casă şi m-a văzut tata cu cartea în mână. S-a uitat la ea, la preţ…

— De unde ai avut bani? m-a întrebat deodată.

— I-am avut eu …

— De unde? m-a întrebat tăios.

— De la biscuiţi, i-am răspuns eu abia auzit.

— Şi bine, măi, tată, tu n-ai mâncat nimic la școală?

— Ba da.

— Ce?

— Tată, tu mă crezi că eu învăţ bine, nu? Uite cum a fost:

La școală stau în bancă cu o fată al cărei tată este ofiţer. La ea am văzut pentru prima dată în viața mea un crenvurşti. I-am cerut și eu un pic într-o zi, şi ea mi-a dat cu o condiţie: să-i fac temele în pauză că ea nu are timp acasă… se joacă cu păpuşile. Mi-a adus în fiecare zi un crenvurşti, iar eu i-am făcut temele aşa cum ne-am înţeles.

Ce nu ştia tata și nu i-am spus niciodată era că într-o zi am renunţat la crenvurști, făcându-i altă rugăminte: să-mi aducă a doua zi o păpuşă cu care să mă joc. A acceptat! Îi păstrez şi azi o amintire frumoasă!” (CAD)

Atunci când tu îți faci partea, Hristos vine cu soluții pentru a-ți potoli foamea fizică, dar și cea spirituală. El poate trimite în viața ta diverși oameni care să-ți împlinească nevoile.

Problema apare atunci când nu „simți că îți este foame”, când nu simți că ai nevoie de Hristos. Roagă astăzi pe El ca să-ți descopere care sunt „temele tale”, fă-le și vei avea viața veșnică.

Provocare: Pregătește în această seară un sandvici în plus și oferă-l mâine unui coleg.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor