STĂRUIE ÎN RUGĂCIUNE! (II)

Vă spun: chiar dacă nu s-ar scula să i le dea pentru că-i este prieten, totuși, măcar pentru stăruința lui supărătoare, tot se va scula și-i va da tot ce-i trebuie.
Luca 11:8

„Iată cum mi-am cumpărat prima carte: Mama ne dădea în fiecare dimineaţă la toţi cei patru copii 5 lei cu care trebuia să ne cumpărăm 4 pachete de biscuiţi de 1,25 bani fiecare. Eu o convingeam pe sora mea cea mare să nu-mi cumpere biscuiți, ci îi strângeam bănuţ cu bănuț. Voiam să-mi cumpăr o carte pe care o văzusem în vitrina unei librării. Se numea Poveşti cu zâne, de Contesa de Segur. Știam să citesc de la surorile mele, așa că o voiam.

Din prima zi de când am renunţat la pachetul de biscuiţi am intrat val-vârtej în librărie să întreb cât costă cartea!

— E cartonată cartea, măi copiluț, n-ai tu bani de ea, mi-a spus vânzătoarea grăbită.

— Dar cât costă?

— Douăzeci şi cinci de lei.

Douăzeci şi cinci de lei… Cât o fi însemnând cifra asta, că eu nu ştiu, sunt abia în clasa întâi, m-am speriat eu de-a binelea, dar dacă eu am totuşi banii şi nu ştiu să-i număr… mi-am zis eu gânditoare şi într-o secundă m-am întors la vânzătoare şi i-am răsturnat toţi banii pe masă: 1leu și 25 de bani!

— Nu ai, măi fetiţă, îţi mai trebuie, nu ai!

A doua zi la fel! Am renunţat la pachetul de biscuiţi și fuga la librărie să văd nu cumva îmi ajung banii de carte…

— Îţi mai trebuie, măi copiluţ, îţi mai trebuie… nu ai destul!

A treia zi la fel… nu ştiu câte zile m-am dus la rând, dar ştiu că într-o zi vânzătoarea m-a privit straniu câteva secunde fără să clipească, apoi mi-a răspuns:

— Dă toţi banii la mine, măi fetiţă! I-a luat şi, fără să-i numere, i-a pus pe toţi în sertar. Apoi a luat cartea şi mi-a dat-o! Am luat-o ca pe-o comoară în mâini şi am alergat cu ea acasă direct în pod ca să citesc.” (CAD)

Dumnezeu privește astăzi spre tine și-ți spune: Atunci când te rogi, chiar dacă nu ai destui „bani”, sfințenie, Eu primesc cât ai și îți dau viața veșnică în schimb. Ia Cartea sfântă, du-te în cămăruța ta și citește. Ea îți va deschide orizontul acestei vieți și al celei veșnice.

Provocare: Oferă astăzi o carte creștină unui coleg sau vecin.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor