EL TE-A ÎNTOCMIT!

El a făcut Ursa-Mare, Luceafărul de seară și Raliţele și stelele din ţinuturile de miazăzi.
Iov 9:9

„Dincolo de corpul ceresc Pluto, oamenii de știință cred că exista o planetă misterioasă, de dimensiuni impresionante, numită Planeta 9 sau Planeta Fantomă. Planeta „fantomă” de la marginea sistemului solar e unul dintre cele mai dezbătute subiecte din lumea academică în ultimii ani.

Dacă această planetă s-ar ascunde la marginea sistemului solar, ar avea o masă de zece ori mai mare decât Terra. Până acum, existența ei nu a fost confirmată, însă descoperirea planetei Spiriduș și a orbitei ei alungite oferă noi indicii cu privire la locația Planetei 9, potrivit The Guardian.

Planeta pitică Spiriduș se află dincolo de granița oficială a sistemului nostru solar, în zona Norului Oort, și cum orbita ei în jurul Soarelui durează 40.000 de ani, ea a fost invizibilă până recent. Cercetătorii cred că o astfel de orbită poate avea loc doar dacă planeta pitică e influențată de gravitația unui corp ceresc de dimensiuni mult mai mari.

Spiridușul, cu numele oficial 2015 TG387, are un diametru de doar 300 de km și a fost descoperită cu ajutorul telescopului japonez Subaru, localizat în Hawaii. Cercetătorii au descoperit planeta pitică atunci când căutau faimoasa Planeta 9, însă existența Spiridușului crește probabilitatea existenței unei planete masive ce ar putea redefini granița sistemului nostru solar.” (DigiWorld)

Gândește-te la măreția Universului… Totuși Dumnezeu îți acordă personal dragostea și atenția Lui.

Provocare: Scrie/desenează planetele din sistemul nostru solar în agenda ta. Mulțumește-I lui Dumnezeu că exiști.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor