CAUTĂ PLĂCEREA ÎN DRAGOSTEA LUI!

…Ci își găsește plăcerea în Legea Domnului și zi și noapte cugetă la Legea Lui!
Psalmii 1:2

Deschide Biblia și citește întreg capitolul întâi din Psalmii, apoi reîntoarce-te la devoțional.

Ai citit?

Acum probabil ți-ai reamintit de devoționalul de luna trecută, legat de versetul întâi, în care Dumnezeu spune „să nu”.

Ei bine, El continuă totuși cu dorința de a scoate la iveală faptele tale „vrednice de laudă”. În continuare, El te sfătuiește ce să faci cu aceeași iubire și grijă pe care o are față de tine.

Nu de puține ori, după ce le-am interzis copiilor mei să facă ceva, am început din nou să le explic de ce trebuie să facă față altfel de cum au făcut ei, de ce trebuie să vorbească altfel de cum au vorbit sau de ce trebuie să gândească altfel de cum au gândit ei. Și cu siguranță, indiferent de cum va fi pe viitor, eu voi încerca să le explic „cum să-și găsească plăcerea în Legea Domnului, cum să cugete la Legea Lui”, chiar dacă în unele momente voi spune răspicat „să nu”.

Dumnezeu este tatăl tău. De când te-ai născut, El dorește să îți arate ce să faci ca să fii fericit, cum să te comporți ca să te poți bucura de „Legea Lui” = „dragostea Lui”.

Provocare: Repetă astăzi Psalmii 1:1-2 până îl vei memora și scrie în agenda ta câteva bucurii pe care ți le-a oferit Dumnezeu din dragostea Lui.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video