AJUTOR ÎN ORICE VREME!

Cât de bine știi tu să vii în ajutorul slăbiciunii! Cum dai tu ajutor brațului fără putere!
Iov 26:2

Eu sunt G și cu ajutorul lui Dumnezeu am devenit medic. De la vârsta de trei ani am tot suferit din cauza unei probleme la șold. Până la terminarea liceului, ba chiar și după, am fost operată de multe ori la șold. Medicii au încercat prin operații să-mi îmbunătățească cât mai mult capacitatea de funcționarea a șoldului și, implicit, a întregului picior.

Au trecut multe zile și ani grei. Într-o zi, trebuia să merg la serviciu, la spital. M-am pregătit și am plecat. Am încuiat ușa, am coborât din bloc și, după ce am deschis ultima ușă a blocului, am observat cât de mult ninsese afară și cât de mult îmi va îngreuna zăpada deplasarea spre spital.

Cu mare greutate am ajuns la spitalul la care lucram, iar piciorul meu dădea semne mari de oboseală.

Din păcate, aceeași situație am întâmpinat-o și la întoarcerea acasă de la spital; la fel de greu, la fel de mult, la fel de dureros.

Ajunsă acasă, mi-am așezat piciorul într-o poziție care speram să fie comodă și să-mi pot trage sufletul. Însă, una câte una, au început pe obrazul meu rece să curgă lacrimi de durere și suferință. Lacrimile au curs apoi șuvoi aproape o oră. Mi-am vărsat povara grea, pe care parcă o duceam de când eram mică, înaintea lui Dumnezeu cu o rugăciune pe care doar prin puterea Lui aș fi putut să o mai înalț:

„Doamne, mă știi dinainte de a mă naște. Îmi știi chiar și acum suferința. Doar ascultă-mi durerea: mi-e foarte greu, greu de tot.”

Nu pot aproxima de câte ori am repetat, însă am fost nevoită să mă opresc și să mă pregătesc (mai ales să mă odihnesc) pentru următoarea zi.

Dumnezeu, în îndurarea Lui cea mare, a făcut ca de atunci înainte, timp de trei luni, în fiecare zi, să vină un coleg de serviciu, să mă ia de acasă și să mă aducă înapoi… fără a-i plăti vreodată vreun ban.

Pentru că G s-a rugat și și-a conștientizat nevoia, a fost pregătită să primească de la Dumnezeu ajutor și să-L poată slăvi pentru „lucrările minunate” pe care le-a făcut pentru ea.

Provocare: Descoperă care este cea mai mare nevoie pe care o ai acum și noteaz-o pe o hârtie. Pune-o înaintea lui Dumnezeu și așteaptă răspunsul Lui.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor