UN AN DE RUGĂCIUNE ȘI DE ACȚIUNE!

Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om și i-a zis: „Unde ești?”
Geneza 3:9

Într-o dimineață, căutând ceva pe internet, m-a atras titlul unei melodii, a unui cântăreț de muzică nereligioasă. Avea în spatele lui oameni care cântau la diverse instrumente, iar în fața lui, pe cei care-l ascultau.

La un moment dat, cântărețul se oprește din cântat și începe să spună: „Pe mine mă iubesc oamenii pentru că Dumnezeu a îngăduit asta. Faptul că pot să cânt înseamnă că Dumnezeu mă iubește. Eu, acum, trebuie să le spun oamenilor că Dumnezeu îi iubește.” Apoi a continuat cu câteva versuri care vorbeau despre faptul că Dumnezeu este cu cei care sunt în necaz, cu cei care strigă la El, cu cei care vor să fie ocrotiți de Dumnezeu.

Nu știu cât de mult credea acest om ceea ce spunea, însă sunt sigură de un lucru: Dumnezeu te iubește. El te caută astăzi, prin grădina vieții în care tu explorezi, căci te iubește. Indiferent cât de mult te iubesc oamenii sau nu, El te iubește, te caută și te strigă: „Unde ești?”

După ce Adam și Eva au păcătuit și și-au dat seama că ceva s-a schimbat, le era frică de ce se va întâmpla. Însă astăzi, tu știi că ai păcătuit, că lumea se schimbă din rău în mai rău, dar nu trebuie să-ți mai fie frică de ce se întâmplă — ești sigur de iubirea Lui. Încă de dimineață, Dumnezeu te caută și te întreabă: „Unde ești?”

Te invit ca în fiecare zi, la ora 19:00, să înalți o rugăciune ca Dumnezeu să-ți arate cum să fii în acțiune. Dumnezeu te caută ca să te poată învăța cum în viața ta de explorator poți descoperi oamenilor iubirea Lui.

Provocare: Scrie chiar acum în agenda ta răspunsul la întrebarea lui Dumnezeu de azi.

PS: Notează de asemenea persoana pentru care alegi să te rogi luna aceasta în mod special.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video