UMPLE-ȚI VIAȚA CU MINGI!

Eu binecuvântez pe Domnul, care mă sfătuiește, căci până și noaptea îmi dă îndemnuri inima.
Psalmii 16:7

— E plin borcanul? întrebă un profesor pe elevii lui, după ce pusese niște mingi de ping-pong într-un borcan.
— Da! au încuviințat elevii.

Profesorul scoate relaxat din geanta lui un pahar cu niște pietricele și le răstoarnă în borcan peste mingi. După ce termină de răsturnat, iar pietricelele cad printre mingi până în partea de jos a borcanului, profesorul întreabă din nou cu zâmbetul pe buze:

— E plin borcanul?
— Da, da! veni imediat răspunsul elevilor, mirați de ceea ce vedeau.

Doar că scena continuă. Profesorul mai scoate încă un pahar din geantă, de data aceasta cu nisip, și-l răstoarnă în borcan peste mingi și pietre. Evident, nisipul își face loc și ajunge până în partea de jos a borcanului umplându-l. Pentru a treia oară, elevii sunt întrebați:

— E plin borcanul acum?

Entuziasmați, elevii dau același răspuns. Profesorul dă borcanul deoparte, se apropie mai mult de elevi, care acum erau ochi și urechi, și le spune:

— Acum vreau să vă imaginați că borcanul acesta este VIAȚA voastră. Mingile de ping-pong sunt lucrurile cele mai importante: familia, prietenii, sănătatea și pasiunile. Pietricelele sunt și ele lucruri importante: mașina, locul de muncă, casa ta. Nisipul reprezintă orice altceva, lucrurile mai mici.

Dacă pui nisipul prima dată, nu o să mai ai loc pentru pietricele sau pentru mingile de ping-pong. Așa este și în viață. Dacă îți pierzi toată energia și timpul pe lucrurile mici, nu o să mai ai timp pentru lucrurile cu adevărat importante pentru tine. Fii atent la lucrurile importante pentru fericirea ta. Ai grijă de mingile de ping-pong mai întâi, de lucrurile foarte importante. Aranjează-ți prioritățile, deoarece restul e doar nisip.

Nu știu dacă această relatare este adevărată, dar știu sigur că învățătura este cât de poate de relevantă și potrivită de pus în practică.

Mai ai în față unsprezece luni din acest an. Organizează-te cât mai eficient. Cere ca Dumnezeu să-ți dea înțelepciune să-ți umpli viața cu lucrurile importante.

Provocare: Scrie în agenda ta care sunt mingile, pietrele și nisipul din viața ta. Ordonează-le, organizează-te și… să ai un an bogat.

autor: Emima Bucur

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor