NICIODATĂ!

Depărtează-te de rău, fă binele și vei dăinui pe vecie!
Psalmii 37:27

„La vârsta de nouă ani, mi s-a întâmplat un accident care avea să-mi influențeze întreaga viață. Eram împreună cu sora mea geamănă și cu o colegă de școală. Tocmai traversam o piață a orașului Portland, când o fată de aproximativ treisprezece ani, supărată dintr-un motiv neînsemnat, a aruncat în mine cu o piatră care m-a lovit la nas. Lovitura m-a amețit și am căzut la pământ într-o stare de inconștiență totală.

Când mi-a revenit cunoștința, mă aflam în magazinul unui comerciant. Un domn amabil s-a oferit să mă ducă acasă cu șareta lui, dar eu, nedându-mi seama de starea de slăbiciune în care eram, i-am spus că prefer să merg pe jos. Nici unul dintre cei din preajmă nu s-a gândit că rana suferită era chiar atât de gravă și mi-au dat voie să plec, dar, după ce am parcurs doar câteva zeci de metri, am căzut la pământ într-o stare de confuzie și leșin. Sora mea geamănă și o colegă de școală m-au transportat până acasă.

Nu-mi amintesc nimic din cele întâmplate în zilele de după accident. Mama mi-a spus că, timp de trei săptămâni, am fost ruptă de tot ce era în jur și am zăcut într-o stare de amorțire…

Când mi-a revenit cunoștința, mi s-a părut că mă trezesc dintr-un somn. Nu mi-am amintit de accident și nu am știut care era cauza suferinței mele… și am zăcut multe săptămâni. Pierdusem din greutate și ajunsesem aproape ca un schelet.

Atunci am început să mă rog Domnului… am simțit o pace deplină și i-am iubit pe toți oamenii, dorind ca fiecare să fie iertat de păcatele lui și să-L iubească pe Domnul Isus așa cum Îl iubeam eu.” (SDVM)

Din joacă, la nervi, din greșeală… poți răni pe cineva rămânând cu sechele pe viață. Nu lăsa ca, începând de acum, să ți-o ia înainte acțiunile negândite. Oprește-te de fiecare dată când vrei să faci ceva negativ. Dacă va fi cu putință, rezolvă cu răbdare și înțelegere, dacă nu, întoarce-te și pleacă.

Provocare: Dacă astăzi îți vine să spui un cuvânt urât sau să faci ceva negativ, oprește-te zece secunde. Închide ochii, oriunde ai fi, și roagă-te în gând ca Dumnezeu să-ți dea putere și înțelepciune să nu o faci.

autor: Emima Bucur

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor