FII EXPLORATOR ADEVĂRAT!

Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. Și harul Lui faţă de mine n-a fost zadarnic, ba încă am lucrat mai mult decât toţi, totuși nu eu, ci harul lui Dumnezeu, care este în mine.
1 Corinteni 15:10

Citește cu atenție:

„Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură, prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlnirile săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și o personalitate demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.”

Te regăsești în descrierea de mai sus? Ai tu ca țintă cele menționate? Îți dorești ca Dumnezeu să fie centrul vieții tale?

Îți las din nou textul. Cuprinde tot — toată viața unui explorator. Recitește-l și privește în ansamblu, din exterior, de sus. Cum vezi viața petrecându-se așa?

„Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură, prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri, în întâlnirile săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și o personalitate demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.”

Așa să-ți ajute Dumnezeu.

Ia astăzi hotărârea, deși știu ca vei avea mult de luptat ca să o duci la îndeplinire, de a fi un explorator adevărat în toate. Mai ai unsprezece luni din acest an, suficient cât să înveți, pas cu pas, cum să faci acest lucru.

Provocare: Scrie în agendă: „Eu, exploratorul ……, iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Îmi dezvolt spiritul de aventură, prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyurile … și în întâlnirile săptămânale ale cluburilor. Scopul meu este să-mi formez un caracter nobil și o personalitate demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.” La final pune data și semnează-te.

autor: Emima Bucur

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor