FOLOSEȘTE ÎNȚELEPT!

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.
Romani 12:2

Raghuveer Kumbar avea 21 de ani și locuia în India. El a șocat întreaga lume prin ceea ce a făcut în urma adicției de telefon și de jocuri online. A ajuns treptat la o dependență cruntă de PUBG și Final Combat. Tatăl său, pe nume Shekarappa, a încercat în repetate rânduri să-l convingă să petreacă mai puțin timp jucându-se.

La o ultimă ceartă pe acest subiect, tânărul Raghuveer a ieșit nervos afară și a spart geamurile vecinilor. Bineînțeles că el și tatăl său au ajuns la secția de poliție, unde au petrecut ceva timp explicând autorităților situația.

Întors acasă, tânărul nostru s-a afundat direct în jocuri, neputând sta nici câteva minute fără să se joace. Influențat de jocul online și mânios pe tatăl său, a trecut la a trăi jocul la un alt nivel: și-a încuiat mama în dormitor pentru a nu-l deranja, după care și-a ucis tatăl.

Satana vine puțin câte puțin; acum un minut, mai târziu cinci; peste o vreme 30 și ajungi la ore în șir care te distrug fără să-ți dai seama.

Telefonul, tableta sau calculatorul pot fi niște instrumente foarte bune, educative, dacă sunt folosite corect. Cu ajutorul internetului poți citi sau viziona o mulțime de lucruri constructive. Poți afla despre unele persoane care sunt în nevoie. Găsești simplu informații cu privire la anumite programe și evenimente educative și recreative.

Folosește gadgeturile înțelept: spre creșterea ta, și nu spre dărâmarea ta.

Provocare: Pune-ți o țintă (îmi doresc să…) realizabilă în decursul acestui an, iar cu ajutorul internetului învață tot ce se poate pentru a-ți atinge ținta.

autor: Emima Bucur

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor