MUNCEȘTE CU PLĂCERE!

Degeaba vă sculaţi de dimineaţă și vă culcaţi târziu ca să mâncaţi o pâine câștigată cu durere, căci preaiubiților Lui El le dă pâine ca în somn.
Psalmii 127:2

Deși nu ai ajuns la vârsta în care să trebuiască să susții familia financiar, ai și tu responsabilitățile și îndatoririle tale. De aceea trebuie să muncești în domeniile care îți aparțin.

Ți s-a întâmplat să ai impresia că „degeaba te scoli de dimineață„ să mergi la școală, să pregătești un proiect, să-ți ajuți părinții, să participi la întâlnirile Explo? Ai observat că după minute, ore, zile de strădanie nu „se vede nimic în urma ta”? Te-ai luptat să faci ceva, iar după un timp ți s-a spus că ce ai făcut nu e bine?

Dacă cumva ți s-a întâmplat — din păcate tuturor ni se întâmplă — reconfigurează tot.

Schimbă-ți gândirea, acțiunile, obiectivele, planurile, așteptările… în așa fel încât ceea ce faci să fie spre binecuvântarea ta. Știi cum să faci acest lucru?

Cuvântul-cheie al textului de azi este „preaiubiților Lui”. Atunci când iubești pe cineva, faci tot ce poți ca să-i fie bine.

Astăzi, Isus îți spune să te lași condus de El în fiecare activitate pe care o ai de făcut, iar El te va ajuta ca tot ce faci să fie făcut cu bucurie și cu ușurință. El „îți dă pâinea ca în somn”.

Provocare: Mergi chiar acum și îmbrățișează-ți părinții, bunicii, pe cei care te susțin, mulțumindu-le pentru ceea ce fac pentru tine.

autor: Emima Bucur

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor