O ALTFEL DE SETE

După aceea, Isus, care știa că acum totul s-a sfârșit, ca să împlinească Scriptura, a zis: „Mi-e sete.”
Ioan 19:28

După o viață trăită doar pentru alții, Isus a ajuns la finalul lucrării Lui pe acest pământ — răstignirea.

 Ah, ce ușor e să ne amintim, dar putem noi oare înțelege cu adevărat suferința prin care a trecut El ca să ne mântuiască?

Când a fost ultima oară când ai suferit? Poate într-o drumeție te-ai lovit la un picior; poate ți-ai tăiat din greșeală mai tare decât trebuia o unghie; poate în timpul unui joc ai fost accidentat? Cât ai suferit?

Acum gândește-te la Isus, care a purtat greșeala fiecărui om de pe acest pământ pe umerii lui. Cât I-a fost de greu?

Cel care a făcut râuri, oceane și zeci de izvoare a ajuns să spună: „Mi-e sete.” În mâinile Lui ține fiecare picătură de apă, și totuși la un moment dat I S-a făcut sete.

Da, Isus nu doar a spus că Îi e sete, Lui chiar îi era sete. După atâtea ore de agonie, I-ar fi prins bine puțină apă, și nu oțet, așa cum i-au dat oamenii atunci.

Isus te-a creat; Isus te-a iubit; Isus a suferit foarte mult pentru tine. Tu ce faci pentru El?

Astăzi, Isus îți spune și ție: „Mi-e sete” de un moment cu tine. „Mi-e sete” să îți arăt că te iubesc. „Mi-e sete” să te binecuvântez.

Tu ce-I răspunzi? Oferă-I lui Isus azi gândurile tale, dorințele tale, planurile tale… viața ta, iar El te va răsplăti cu un râu veșnic de viață!

Provocare: Astăzi roagă pe cineva din familie ca de fiecare dată când îi va fi sete să-ți spună, și tu să-i aduci apă. Împărtășiți sentimentele trăite la sfârșitul Sabatului.

autor: Emima Bucur

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor