LEAGĂ RĂNI!

S-a apropiat de i-a legat rănile și a turnat peste ele untdelemn și vin, apoi l-a pus pe dobitocul lui, l-a dus la un han și a îngrijit de el.
Luca 10:34

Știi cum să muți un rănit (care nu şi-a pierdut starea de conştienţă) când eşti singurul salvator?

Mutarea victimei se impune doar dacă împrejurările cer categoric acest lucru. Dacă nu, este mai bine să NU îl muţi. Iată cele trei metode:

Tragerea victimei. Întinde o pătură sau un cearșaf pe jos. Așază victima pe aceasta cu capul la un colţ şi picioarele la celălalt colţ. Trage de colţul pe care stă capul victimei.

Ridicarea victimei. Braţele victimei se încrucişează peste pieptul salvatorului, cu subsuorile peste umerii acestuia. Salvatorul se apleacă, ridicând de pe pământ picioarele victimei, în timp ce ţine braţele victimei pe pieptul său.

Ajutor la mers. Dacă victima are un picior rănit, trebuie să se sprijine pe celălalt picior. Trece braţul victimei peste gâtul tău, prin spate, şi susţine-o cu celălalt braţ. Victima va merge ca şi cum ar folosi o cârjă.

Dumnezeu te cheamă azi să fii gata și tu să legi răni sufletești sau să îndrepți inimile oamenilor pe calea care duce spre cer. În același timp, dacă va fi nevoie, fii pregătit și pentru o intervenție fizică — doar ești explorator.

Provocare: Gândește-te la o persoană care se luptă cu o boală fizică, fă-i o vizită sau sun-o, lăsându-L pe Dumnezeu să-ți dea înțelepciune ce să-i spui.

autor: Emima Bucur

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor