PRIMA FERICIRE!

Apoi a început să vorbească și să-i învețe astfel: „Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăția cerurilor.”
Matei 5:2-3

„Toți aceia care au un simțământ al marii lor sărăcii sufletești, care simt că nu au nimic bun în ei înșiși, pot afla neprihănire și tărie privind la Isus. El zice: «Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați!» (Matei 11:28). El vă invită să schimbați sărăcia voastră cu bogățiile harului Său. Noi nu suntem vrednici de iubirea lui Dumnezeu, dar Hristos, siguranța noastră, este vrednic, este cu totul în stare să-i mântuiască pe toți aceia care vin la El.”

„Oricare ar fi fost starea ta din trecut, oricât de descurajatoare ar fi situațiile tale, dacă vei veni la Isus așa cum ești, slab, fără speranță și descurajat, milostivul nostru Mântuitor te va întâmpina încă de departe, te va cuprinde în brațele Sale iubitoare și te va îmbrăca cu mantia neprihănirii Lui. El ne prezintă tatălui îmbrăcați în veșmântul alb al propriului Său caracter și mijlocește înaintea lui Dumnezeu în favoarea noastră, zicând: „Eu am luat locul păcătosului. Nu privi la acest fiu încăpățânat, ci privește la Mine.” (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, cap 2)

Atunci când recunoști că nimic nu este bun în tine și că nu prin puterile tale faci binele, atunci când înțelegi că sărac în duh înseamnă perfect pentru El, atunci Hristos poate începe să lucreze în viața ta.

Provocare: Caută trei texte biblice care vorbesc despre sărăcia sufletului, despre cât de binecuvântați sunt cei care înțeleg că doar Isus poate să ofere adevărata împlinire sufletească. Scrie-le în agenda ta și încearcă să memorezi unul din ele repetându-l pe parcursul zilei.

autor: Emima Bucur

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor