ACȚIONEAZĂ IMEDIAT (III)

Și numaidecât, slăbănogul s-a sculat în faţa lor, a ridicat patul pe care zăcea și s-a dus acasă, slăvind pe Dumnezeu.
Luca 5:25

Astăzi continuăm subiectul legat de întâlnirile, adunările care se realizau în prezența lui Isus. Chiar dacă bolnavul întâmpina dificultăți, când ajungea la Isus era vindecat, pentru că Isus vindeca pe oricine.

Ce se întâmplă după ce Isus intervine?

Textul de azi ne arată că cel vindecat — de data aceasta un slăbănog — era extraordinar de fericit. Îmi imaginez fața omului, senină și zâmbitoare. Poate chiar s-a așezat în genunchi mulțumindu-i lui Isus. Poate și-a îmbrățișat prietenii care îl ajutaseră. Poate a început să-și facă loc prin mulțime ca să plece spre casă, iar oamenii, încercând să-i facă loc, se dădeau deoparte. Îl văd pe Isus, cu fața strălucind de bucurie că a putut fi de ajutor, uitându-se după el. Ce moment extraordinar!

Însă vreau să îți spun ceva despre un cuvânt din textul de astăzi care mi-a atras atenția. Care crezi că este? Recitește textul!

Cuvântul „numaidecât” sau „îndată” (în alte traduceri) arată încă o dată credința slăbănogului. Nu a fost necesar să primească argumente sau nu și-a mai pus speranța în ajutorul prietenilor lui, era SIGUR că, îndată ce Isus a spus ceva, aceasta se și întâmplă.

Drag explorator, poate te așteaptă un an greu sau poate ai planuri mărețe. Atunci când Isus răspunde cererii tale, nu ezita să acționezi bucuros, indiferent de răspuns, indiferent de ceea ce trebuie să faci.

Provocare: Gândește-te la o persoană care te-a ajutat într-un anumit fel în anul 2022. Sun-o sau scrie-i un mesaj de mulțumire.

autor: Emima Bucur

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor