NU TE DA BĂTUT (II)

Fiindcă n-aveau pe unde să-l ducă înăuntru, din pricina norodului, s-au suit pe acoperișul casei și l-au coborât cu patul printre cărămizi, în mijlocul adunării, înaintea lui Isus.
Luca 5:19

Ieri am vorbit despre întâlnirile care se realizau în prezența lui Isus. Astăzi, vreau să scot în evidență faptul că, atunci când Isus vorbea, oamenii se îmbulzeau să Îl asculte. Imediat ce se iveau zorile, oamenii Îl căutau pe Isus, fiecare mânat de motivația lui.

Când e vorba de Isus și de învățăturile Lui, ești interesat? Te duci ca să asculți? Lași alte preocupări și mergi să înveți de la El? Sau e mai dulce somnul? Sau e mai simplu în pat cu telefonul în mână? Preferi o întâlnire Explo?

Din textul de azi vedem că cei care voiau să-l ducă pe bolnav la Isus ca să fie vindecat au întâmpinat o problemă. Erau atât de mulți oameni în preajma lui Isus, încât le-a fost imposibil să ajungă la El doar cu simple cuvinte de genul: „Vă rog!” sau: „Îmi dați voie?” Au fost nevoiți să iasă din tipar, să facă ceea ce alții nu s-ar fi străduit să facă. Nu știm efectiv cum au dat acoperișul la o parte sau câtă pagubă i-au produs proprietarului. Însă, așa cum ne spune povestea, un lucru e cert: s-au luptat până au ajuns la Isus, iar El a răsplătit efortul lor vindecându-l pe prietenul lor.

Dacă cumva în drumul tău către Isus, care te poate vindeca de bolile fizice sau spirituale, întâmpini împotrivirea unor oameni sau alte probleme, nu ceda. Caută variante, iar Isus nu va lăsa nerăsplătit efortul tău.

Provocare: Caută pentru una din „bolile” tale o altă cale de vindecare decât cele încercate până acum.

autor: Emima Bucur

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor